Hrvaška reprezentanca v spustu
6. marca 2021

Na novi progi v bližini Splita so se v teh dneh mladi hrvaški reprezentantje pripravljali na prihajajočo sezono.

Selektor hrvaške reprezentance v spustu Lovel Matijaš in del DH reprezentance se odpravili na prve priprave. Podprla jih je Hrvaška kolesarska zveza, ki je fantom omogočila uporabo reprezentančnega kombija, uradni dobavitelj pnevmatik hrvaške reprezentance pa je znamka Maxxis.

Matijaš ima trenutno na voljo šest kandidatov za nastope v reprezentanci. Na pripravah so bili Noa Radolović, Frane Medić, Vidian Rihtar Šalehar in David Ivanjko. Robert Kišak zaradi šolskih obveznosti ni mogel priti, Ivan Bašić je bil odsoten zaradi poškodbe ključnice. 

Frane Medić

Noah, Frane, Vidian in David so tri dni preizkušali novo progo za spust nad mestom Solin. Progo gradi ekipa iz kluba Coast Riders. Kot zanimivost: inženir Dino Sudić je reprezentanci pomagal pri telemetričnih testiranjih in prilagajanju opreme.

Reprezentančne priprave v videu Coast Riders

Preverjanje forme in prilagajanje opreme

“Fantje so bili s pomočjo tehnologije sami zadovoljni z izidom in nastavitvami koles,” pravi trener Matijaš. Na kratko je opisal tudi svoje vtise o trenutnem stanju reprezentantov:

“Noah je fizično zelo pripravljen, na kolesu je videti super in ima vse pod nadzorom. Je še prostor za napredek (na kar sem ga opozoril) in od njega pričakujem kakovostno sezono.

Frane je bil maksimalno osredotočen na nalogo, resnejšega pristopa že dolgo nisem videl. Poleg profesionalnega pristopa je Frane na kolesu videti izjemno hiter, sploh glede na svojo starost in vrstnike, in od njega v tej sezoni pričakujem resne rezultate.

Vidian je trenutno eden najmočnejših adutov hrvaške reprezentance. Natančneje fant ima MTB pedigre, v tem kontekstu je odraščal in pozna postopek doseganja cilja oziroma doseganje resnih rezultatov na evropski ravni. Njegova vožnja je zavidljiva in pričakujem, da bo dvignil letvico ostalim fantom v reprezentanci.

David je zelo odgovoren in tudi maksimalno predan spustu. Ima jasen cilj in stvari stopnjuje korak za korakom. Mislim, da je pri njem veliko prostora za izboljšave in ga je treba le naučiti na pravi način, da bo lahko dovolj samozavesten, da doseže konkurenčne rezultate.”

Na merjenjih časov je bil najhitrejši petnajstletni Frane, kar potrjuje njegovo formo in potencial. Spomnimo, na lanskem državnem prvenstvu v spustu je Frane kot kadet (U17) dosegel najhitrejši čas v absolutni konkurenci.

Stran Hrvaške kolesarske zveze: hbs.hr.

Fotografije in video Coast Riders Croatia

Preberi še

Mlada Hrvata v ekipi UCI

Sledite nam