Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
9. decembra 2019

HERO World Series – s tremi dirkami na treh različnih lokacijah in s ciljem – postati HERO.

Format maratonov HERO Südtirol Dolomites MTB z dirko, rojeno v Dolomitih, se širi. In to z enim samim namenom – dotakniti se novih poti. Od dubajske puščave do bujne tajske pokrajine.

Tri tekmovanja

V Italiji, Združenih arabskih emiratih in na Tajskem. Države, ki sestavljajo novo temovalno svetovno serijo HERO. Sedaj imaš še eno priložnost, da z gorskim kolesom odkrivaš nove kulture. HERO Dolomites je zaradi nalezljivega navdušenja razširil območje delovanja na dve eksotični in zelo privlačni destinaciji ter tako ustvaril serijo dirk za naslednjo sezono.

Svetovna serija HERO bo imela tudi svoje točkovanje. Zmagovalci se bodo potegovali za skupno nagrado v višini 25.000 ameriških dolarjev.

Dubaj

HERO Dubai. Arabska destinacija bo med 6. in 8. februarjem v kraju Hatta gostila prvo izmed treh dirk. V Hatti je središče naravnega rezervata in območje, ki omogoča vpogled v kulturo Emiratov. Puščavski teren v svoji pristnosti bo prvi izziv za tekmovalce.

Naravni rezervat 110 kilometrov vzhodno od Dubaja želi postati referenčna destinacija za ekoturizem in odločitev za ustanovitev gorskokolesarskega središča predstavlja željo po uveljavitvi v mednarodnem mtb koledarju.

Načrtovani sta dve dirki. Obe bosta potekali na krogu, ki se bo ponovil večkrat. Maraton dolžine 72 kilometrov s skupno višinsko razliko 2.240 metrov, ki bo na voljo vsem kolesarjem, in 36 kilometrov dolg UCI kros test, rezerviran za elitne kategorije z licenco.

Italija

V vznožju Dolomitov, kjer se je pred desetimi leti vse začelo. Med 18. in 21. junijem, glavna dirka bo potekala 20. junija, bo na sporedu že 11. izdaja Dolomitov – HERO Südtirol. Na voljo bosta dve trasi – 86 kilometrov z 4500 višinskimi metri vzponov in 60 kilometrov s 3200 višinci.

Tajska

Tretja etapa bo na Tajskem, natančneje v kraju Chiang Rai na severu države. Prireditev bo potekala med 8. in 11. oktobrom. Mesto je že leta turistična destinacija zaradi številnih zanimivosti in krajev budističnega čaščenja, kjer še posebej izstopa tempelj Wat Rong Khun. Dirki bosta dolgi 62 in 30 kilometrov. Prva bo postregla z 1200, druga pa s 400 višinskimi metri vzponov.

Predstavitveni video


Vse dirke svetovne serije HERO bodo imele enak organizacijski format kot dogodek, ki se odvija v Dolomitih. Prijave za HERO 2020 so že odprte. Klik

Za kolesarje, ki želijo odvoziti vse tri prireditve v seriji 2020, si organizatorji HERO Südtirol Dolomiti prizadevajo organizirati tudi potovanja. Od letalskega prevoza (vključno s pošiljanjem koles) do nastanitve in vseh potrebnih prevozov do same destinacije.

Udeležba na dirkah HERO naj ne bi bila le “osvojitev medalje” ampak tudi priložnost za počitnice z družino ali prijatelji. Nove dirke pomenijo odkrivanje novih dežel in odpiranje novih obzorij.

Vse dodatne informacije najdeš na heroworldseries.com.

HERO na facebooku.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam