Danny Hart
7. marca 2024

Nič več Continental Nukeproof Factory Racing, temveč Continental GT Racing. Zastavonoša ekipe Marka Cumminga je dvakratni svetovni prvak v spustu Danny Hart.

Čeprav so 31. januarja, ko je bil zadnji rok za prijavo ekip pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI, ekipo s štirimi člani prijavili pod imenom Continental Nukeproof Factory Racing, so manj kot mesec dni po registraciji od znamke Nukeproof prejeli odpoved pogodbe. 21. februarja je bila tako ekipa, ki jo vodi Mark Cumming, prisiljena iskati novega proizvajalca koles, ki bi se pridružil “družinskemu” dirkaškemu projektu.

Continental Nukeproof Factory Racing

Glede na to, da je prvotna ekipa nastala leta 2021 in sta bila edina tekmovalca v ekipi Ronan Dunne in Chris Cumming, so v treh sezonah dosegli ogromno in odlični rezultati v letu 2023 so botrovali temu, da je gumarski velikan Continental z veseljem podaljšal sodelovanje, prav tako so bili za nadaljevanje projekta tudi pri Nukeproofu. A kot kaže, so se prav pri slednjih nekoliko “zaštrikali”, saj je glavni lastnik blagovne znamke koles Holding SIGNA zašel v hude finančne težave. Tako so morali po hitrem postopku najti novega opremljevalca s kolesi.

Na sceno je stopil GT

Legendarna blagovna znamka koles GT ima v gorskem kolesarstvu velik sloves, njihov model Fury pa je odlična DH mašina s platformo, ki tekmovalce lahko pripelje do odličnih rezultatov.

Mark Cumming o ekipi in pokroviteljih

“Po uspešni sezoni 2023 nismo pričakovali pretresov, ki nas bodo zajeli kot ekipo, to je bil pravi tobogan! Velika zahvala gre družbi Continental Tyres za njihovo stalno podporo in vero v naš tekmovalni program. Hvala GT Bicycles, ker ste v zadnjem trenutku posredovali kot sponzor okvirjev. V sezono 2024 prihajamo še z opremo Kenny, TRP in Renthal, katerim gre zahvala, ker verjamejo v našo tekmovalno vizijo.”

Zastavonoša Danny

Imena tekmovalcev pri ekipi Continental GT Racing ostajajo enaka, kot so jih konec januarja registrirali za ekipo Continetal Nukeproof. Prvo ime je zagotovo dvakratni svetovni prvak Danny Hart (@dannyhart1). Sledi mu italijanska prvakinja in srebrna z nedavno končanega svetovnega prvenstva v snežnem kolesarstvu Veronika Widmann (@vero_widmann). Tu sta še Chris Cumming (@chriscumming_dh) in Harry Molloy (@harrymolloydh).

Naslovna fotografija Continental GT Racing

Preberi še

Gorskokolesarska tržnica 2023/24
Greg bo jezdil na Norcu

Valentina zopet v objemu YT Industries

Sledite nam