30. januarja 2017

ŠPADNIFANT. Prva etapa s tremi hodi je padla. Priprave že v polnem teku za novo – februarsko. Vodilni v seriji je Andrej Blažina.

V četrtek se je v ljubljanskem športnem baru Lepa Žoga začela serija petih tekmovanj v urbanem kolesarjenju. Prvo, imenovano ŠPADNIFANT, je za nami, in že je izoblikovana lestvica vodilnih v seriji.

Tri v vrsto

Prve tri naloge so že za tekmovalci. Trackstand, Longest Skid in Lockdown so bolj ali manj uspešno zaključili vsi nastopajoči.

Pri prvi nalogi, ki je temeljila na lovljenju ravnotežja, se je najbolje odrezal Andrej Blažina, ki je bil v zadnjem izločilnem boju spretnejši od Luka Blejca.

Druga in tudi ne najlažja naloga je bila v stilu najdaljšega drsenja, oziroma zaviranja. Tukaj je na svoj račun prišel Uroš Jakša. Drugi je bil Jernej Stibilj, tisti Jernej, ki zelo uspešno vrti pedale na slovenskih ciklokros dirkah. Na tretje mesto pa se je prebil zmagovalec prve preizkušnje Andrej Blažina.

Druga preizkušnja res ni bila nedolžna, saj sta za “šov” poskrbela Marko Marovt in Marko Šajn. Razen nekaj modric ostalega kar pritiče zraven, nista utrpela ničesar hujšega.

Za konec so se pomerili še v hitrostnem zaklepanju koles, kjer je po smoli do takrat vodilnega Blažine, ki je izgubil ključ, pobudo v svoje roke prevzel Luc Vrhovnik in dobil zadnjo, tretjo, preizkušnjo.


Hitrostno paralelno zaklepanje

Vrstni redi

Točke, ki so si jih tekmovalci priborili po prvih treh igrah. 13 pogumnih jih nastopa. V naslednjo etapo gre Andrej kot vodilni s kar veliko prednostjo pred drugouvrščenim Luko.
1.  Andrej Blažina 24 točk
2.  Luka Blejec 18 točk
3.  Marko Marovt 17,5 točke

4.  Jernej Stibilj 17 točk

5.  Luc Vrhovnik 16 točk

6.  Bor Čeh 16 točk

7.  Uroš Jakša 15 točk

8.  Miha Jakovac 11 točk

9.  Marko Šajn 9 točk

10. Damir Frlan 4 točke

10. Jaka Bizjak 4 stočke

10. Matic Bodanec 4 točke

13. Domen Ožbot 1 točka

Kaj sledi?

V februarju bo Gwozdna Senichka z delovnim imenom Samo Pali posvečena legendarnemu Fedrovemu Maratonu.

Celotno poročilo, tudi v angleškem jeziku, najdeš na blogu ali pa vse povezano z dogodkom spremljaš na facebooku.

Preberi še:
Ta četrtek prvič začivka Gwozdna Senichka

Na uvodni fotografiji “skidiot” št. 1 Meister. Vse foto AD.


Gre kaj tudi narobe …

Sledite nam