9. decembra 2010

Prestopi med slovenskimi ekipami v spustu z nekaj omembami 4krosa. Pestro, pestro. Za Supersnurf okrepitev iz tujine, za Trbovlje kar 6 članov in mlajši mladinec. Kdo dobi “Novakovega” Scotta? Najhitrejši par na Trnu.

Prestopi med slovenskimi ekipami v spustu z nekaj omembami 4krosa. Pestro, pestro. Za Supersnurf okrepitev iz tujine, za Trbovlje kar 6 članov in mlajši mladinec. Kdo dobi “Novakovega” Scotta? Najhitrejši par na Trnu.

Supersnurf

Prvi klub letošnjega Pokala Slovenije v spustu, ljubljanski Supersnurf, se bo v naslednji sezoni okrepil s tekmovalko iz tujine, Hrvatico Andreo Radačić. Po novih pravilih bo s slovensko licenco tudi na lestvici pokala. Kot vsako zimo je Supersnurf tudi na lovu za novimi mladinci. Direktor Boštjan Vižin pravi, da je že govoril z nekaj mladinci, a še ni nič dogovorjenega.
Snurfi so še okrepili navezo s kolesi Giant, med drugimi partnerji so oblačila in zaščita Troy Lee Designs in iXS, gume Schwalbe, prehrana Mule bar …
www.supersnurf.si

Trbovlje
Izčrpno so nam poročali iz ekipe MTB Trbovlje/Specialized, ki bo v sezoni 2011 številčna, kot že dolgo ne. Članom Janu Cestniku, Mateju Drnovšku in Andražu Jeršinu se bodo pridružili:
– povratnik Žiga Živoder – Pingo, nekdanji mladinski reprezentant in član originalne trbowske vrste;
– član nekdanjega trboveljskega junior teama Jan Pirnovar (zadnji dve leti pri KK Črn trn);
– in novinec Nejc Kastelic iz Litije.
Imeli pa bodo tudi mlajšega mladinca U17 in sicer Jana Cimpermana. Mozirčan je letos dvakrat nastopil za MTB Kočevje in zmagal na Ivarčkem.
Rebeka Barlič seveda ostaja pri damah, šef ekipe Sebastjan Zrmzljak pa pri masterjih, kjer bo pavziral Gregor Guna.
Ostajajo na kolesih Specialized, drugi opremljevalci so Royal, Monster energy, Hutchinson, Sunline, 661 in Xenofit.
9. aprila prirejajo Monster Energy Test event na progi z Javorja.
www.mtbtrbovlje.net

Enduro
Prihodnje leto se bo koroški ekipi reklo Enduro-Maxxis-Sram.
Po upokojitvi Luke Novaka bodo glavnino članske ekipe sestavljali Blaž Hölcl, Denis Paradiž in Jure Logar v spustu ter Matej Stapić v 4krosu.
Novi člani v spustu so Rok Podbevšek v kategoriji master (doslej vso kariero pri Calcitu in prvi pri nas, ki se je od mladincev prebil med veterane!), mladinec Peter Mlinar (letos MTB Koroška, drugi na Ivarčkem) in mlajši mladinec Florijan Cehner.
Opremljevalci ekipe so Maxxis, Sram, Royal in 661, po novem tudi čelade Bluegrass (nova znamka proizvajalca MET). Hölcl bo vozil edinega sponzoriranega Scotta pri nas, Podbevšek, Logar in Paradiž bodo na kolesih Specialized, Stapić in Mlinar pa Intense.
Sponzorji so Enduro, Proloco trade, Metao logistika nekdanjega tekmovalca Omarja Al Hiasata in Factory store.
www.enduro-team.com

Črn trn
Mož z naslovne fotografije, lanski državni prvak Miran Vauh, ostaja glavno spustaško orožje kluba iz Ajdovščine. Tja pa je pritegnil tudi svoje dekle Zarjo Černilogar, ki je letos šele začela spustaško pot pri KK Završnica in bila že nadvse resna izzivalka ter pokalna zmagovalka. Miri in Zarja bosta ekipa v ekipi na kolesih GT in z opremo 661 in Royal.
Sicer bo uradna znamka koles na Črnem trnu logaški Cult, zlasti v 4X in nekaj tudi v spustu. Na Cultovi Maschini bo v spustu nastopal tudi Kristjan Medvešček.
www.crn-trn.si

Toliko zaenkrat iz “tavelikih” ekip, več sledi – tudi 4X in BMX.

Sledite nam