3. aprila 2020

Pismo izpod ljubljanskega Golovca, kjer bo tudi letos potekala vrsta dogodkov, dejavnosti in novogradenj. Trenutno odprto vse razen Banane! Vse uporabnike vabijo k včlanitvi.

Oglasil se je Tadej Tekavčič, predsednik Športnega društva Golovec trails. Pismo z napovedjo sezone na progah na Golovcu in vabilom k podpori objavljamo v celoti:

 

 

Ljubljana je po našem mnenju eden najboljših krajev na svetu za vožnjo z gorskim kolesom. Z energijo in navdušenjem strastnih lokalnih prostovoljcev ter podporo angažiranih lastnikov zemljišč in velikodušnih sponzorjev smo prepričani, da lahko zagotovimo, da se gorsko kolesarjenje v Ljubljani samo še izboljša.

 

Na Golovcu lahko brez problema rečemo, da smo presegli kapacitete glede obiska in smo že daleč od tega, da na trailih srečaš samo znane obraze. Na poteh se na kakšno sončno popoldne nabere že lepa množica kolesarjev, ki iščejo sprostitev na trenutno petih uradnih spustih različnih težavnosti, Vzpenjači in pa gosti mreži ostalih, recimo jim skritih poti. Že ob ustanovitvi društva smo dorekli, da poti brezpogojno ostajajo brezplačne za uporabo, mi pa iščemo sredstva za delovanje preko članarin, razpisov, sponzorjev itd.

 

Ker stroški organizacij dogodkov, urejanja poti, orodja, dobrih odnosov s številnimi zasebnimi lastniki itd. niso majhni, si želimo, da bi vsi kolesarski obiskovalci Golovca vsako leto podprli naše delovanje s plačilom članarine in tako prispevali k gradnji in širjenju mreže poti, organizaciji  dogodkov, tečajev in podobno. Cena članarine je 25 evrov, kar pomeni, da vam za enkratno ceno obiska povprečnega bike parka ponujamo celoletno vožnjo po poteh brez slabe vesti. Dodatno pa vsak član prejme nogavice Golovec trails in pa številne ugodnosti pri sponzorjih. Ni slabo!

 

Follow me to … Foto Mitja Sodja

 

Leto 2020 bo še eno zasedeno leto z gradnjo poti, organizacijo klubskih dogodkov in vzpostavljanjem novih stikov. Druge dejavnosti društva vključujejo dneve grajenja poti, dneve vzdrževanja, družabne dogodke, enduro dirko in še več. Pripravljamo pa še nekaj velikih novosti! Dolgčas zagotovo ne bo. Nič od tega ni mogoče brez prostovoljne podpore – zato hvala tistim, ki ste pomagali v preteklosti in ki boste pomagali letos.

 

Ne bomo se igrali policajev in inšpektorjev vinjet, stavimo pa na zaupanje in korekten odnos vseh, ki pridejo furat k nam, ter spoštljiv odnos do ostalih obiskovalcev Golovca. Le tako nam boste omogočili, da se bo zgodba nadaljevala. Hvala.

 

Včlanjevanje je možno na naši novi spletni strani: www.golovectrails.com v slovenskem in angleškem jeziku. Po novem imamo na spletni strani tudi trgovino, kjer je trenutno ponudba podobna tisti v kubanskih trgovinah, vendar obljubimo, da kmalu pride tudi kaj novega.

 

Obveščamo tudi vse agencije in organizacije, ki na naših poteh opravljate pridobitno dejavnost, da nas kontaktirate.

 

PS: Za delo in vožnjo po Golovcu med korono spremljajte objave na gov.si, MOL in naša socialna omrežja. Trenutno je zaprt trail Banana.

 

Tadej Tekavčič

 


Te dni na Banani

 

www.golovectrails.com

Facebook @golovectrails

Instagram @golovec_trails

 

Naslovna fotografija Marko Poljak

Sledite nam