14. maja 2018

Super uspešna prva enduro preizkušnja serije SloEnduro 4Fun na ljubljanskem Golovcu. Najhitrejša spustaša Špela Horvat in Kristjan Vreček, a gostitelja Jureta Žabjeka ni ujel nihče. Rekordno pri dekletih.

Navkljub slabši vremenski napovedi je bilo na tretji preizkušnji serije SloEnduro 4Fun vse prej kot dolgočasno. Kar 127 tekmovalcev in tekmovalk se je na stezicah Golovec Trails v Ljubljani borilo za naslov najhitrejšega. Organizatorje je navdušilo rekordno število tekmovalk v zgodovini SloEndura, kar 19 se jih je podalo na blatno in razmočeno progo, mladincev je bilo še več, skoraj trideset. Tudi v manj običajni kategoriji 50-letnikov in starejših je bilo veliko udeležencev.

 

Zelo pomembno je, da je bilo med nastopajočimi veliko takšnih, ki so se sploh prvič pomerili v tej disciplini ali celo na kakršnem koli gorskokolesarskem tekmovanju.

{loadposition inside}

Kot običajno se je udeležencem iz Slovenije pridružilo kar veliko število tujih tekmovalcev, tokrat iz petih evropskih držav. Dober glas seže v deveto vas!

 

Fantje in punce iz društva Golovec Trails si zagotovo zaslužijo vse pohvale. Poleg tekme so pripravili pester spremljevalni program, kar veliko energije pa so vložili tudi v promocijo dogodka, zato ni nič čudnega, da se je na Hudourniški ulici na Rudniku trlo kolesarskih navdušencev.


Festivalsko vzdušje na cilju

Na štartni listi smo videli kar nekaj znanih imen s slovenske DH scene, ki so, če že ne v svoji primarni disciplini, dominirali na 4Fun enduro tekmi. Po treh hitrostnih preizkušnjah s skupno višinsko razliko okoli 400 m si je prvo mesto v absolutni kategoriji priboril Kristjan Vreček (Supersnurf), ki si je z zmago zagotovil celodnevni “human shutle” na Golovec, medtem ko se je pri ženskah na prvo mesto zavihtela Špela Horvat (BeFly World Team).


Kristjan Vreček

Pri moških sta sledila nekdanji Snurfovec Richard Maasarani na drugem in vodja Rajdove šole Miha Jakopič na tretjem mestu, pri dekletih sta od Špeli na stopničke stopili Avstrijki Ruth Kalthaus na drugo in Michaela Thaler Brulz na tretje mesto.

 

Med mladinci so stopničke zasedli člani KD Rajd Ljubljana – Enej Podlipnik pred Rokom Svetetom in Renejem Ciuho Mrakom. Naprej so bile starostne kategorije kar na pet let, zato naštejmo le zmagovalce: Valentin Šmon v kategoriji 18-24, Vreček v kategoriji 25-29, Jakopič pri 30-34, Matej Prelogar pri 35-39, Primož Nakrst pri 40-44, Uroš Ogris (MTB klub Kranj) pri 45-49 in Tomaž Cimprič pri 50-letnikih in starejših.


Podgolovški domorodec Jure Žabjek

Vsi udeleženci so tudi “lovili” gostitelja Jureta Žabjeka, ki je v vseh etapah kot zadnji “pometal” progo. Kljub nedavno poškodovanemu zapestju je naš najboljši tekmovalec v spustu dosegel najboljše čase na vseh treh preizkušnjah.

 

Naslednja preizkušnja serije 4Fun je že blizu. To bo prvi Poseka FunEnduro 26. maja na Ravnah na Koroškem. Več na sloenduro.com

 

Vrstni red skupno
Vrstni redi po kategorijah

Vrstni red po etapah

 

Fotografije Ma_Tej, na uvodni je Špela Horvat

Sledite nam