27. oktobra 2019

Novo prizorišče nad Reko, stari prireditelj BK Grobnik in izredno velika udeležba na XC Rastočine.

Prva dirka letošnje Zimske Lige Istre in Kvarnerja je minila v skoraj poletnem vremenu. Prijetnih 23 stopinj, nova trasa in stari dobri prireditelj BK Grobnik ter skoraj 120 tekmovalk in tekmovalcev, ki so otvorili jesensko-zimsko XC sezono.

Nov krog nad Reko, s tremi kilometri dolžine, 105 višinskimi metri vzponov in dvema nekoliko zahtevnejšima, tehničnima deloma je bil ravno pravšnji za začetek letošnje, že 13. sezone!

Absolutno najhitrejši na XC Rastočine je bil Deni Baniček, ki je pet krogov prevozil v uri, sedmih minutah in petih sekundah. Na drugo mesto se je uvrsti Sandy Kovačević. ki je zaostal 35 sekund, še 23 sekund počasnejš je bil Rok Golob na tretjem mestu.

Vrstni redi (moške kategorije)

U13 – prvo mesto Dominiku Jugoviću (BK Grobnik), drugo Marku Turčiću (BK Novigrad) in tretje Ivanu Bozaniću (BK Grobnik).
U15 – David Sandić (BK MTB Istra – Pazin) prvo mesto, Lovro Marčelja (BK Crikvenica) drugo in Bartol Pavušek (BK Grobnik) tretje mesto.
U17 – prvo mesto za Matka Margetića, njegov edini konkurent Sebastian Živković (oba BK Grobnik) dirke ni končal.
U30 – Deni Baniček prvo mesto, Sandy Kovačević (BK LOOD) drugo in Alen Jovanović tretje mesto.
U40 – Prvo mesto Rok Golov (Bike Point Mali Lošinj), na drugem mestu z minuto zaostanka Janze Dejak (Energijateam.com), tretji je bil s tremi minutami in pol zaostanka Saša Vidović (BK Grobnik).
U50 – Zmaga v roke Jožetu Veselu (KD Papež Podgorje), drugo mesto Davorju Pavušeku (BK Crikvenica), tretje mesto je osvojil Marko Marčelja (BK Crikvenica).
50+ – Maurizio Inguscio (GS Azzida) je za dobre tri minute prehitel rokala Giancarla Miloccha, tretjeuvrščeni Zoran Antunović je zaostal za krog.

Ženske kategorije

U30 W – v štirih krogih dolgi dirki si je Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) privozila tri minute prednosti pred Antonelo Juretić (BK Grobnik), tretja je bila Valentina Pilčić (BK Grobnik).
30+W – Donatella Cosliani (SC Cottur ASD) je belika zmagovalka, saj je Alenko Novak prehitela za skoraj 20 mint. Tretje mesto je osvojila Silvana Cherin (XC Team Trieste), ki je zaostala za krog.
U15 W – Nika Mikuž (MBK Črni Vrh) je bila hitrejša od Sare Hlabian (CTF).

Otroške kategorije (krajši krog)

U7 M – Val Milat je bil hitrejši od Nika Erakovića in Gabrijela Brnelića (BK Grobnik)
U9 M – troboj kolesarjev iz MBK Črni Vrh je dobil Tine Mlakar. Na drugo mesto se je uvrstil Ožbej Lampe, tretji je bil Filip Mikuž.
U11W – Nicole Nizic (BBK Team Rodeo) je osvojila prvo. Nora Mikuličić drugo, Lara Mikuličić pa tretje mesto (obe BK Grobnik).
U11 M – Urban Lampe (MBK Črni Vrh) je slavil v tesnem obračunu, saj je prve tri ločilo le sedem sekund. Na drugo mesto se je uvrstil Antonio Licul (BK Grobnik) in na tretje Noa Kuhar (BK MTB Istra Pazin).

Vrstni redi absolutno

Vrstni redi po kategorijah 

Naslednja dirka bo XC Ježenj, ki bo na sporedu 10. novembra, organizacija bo v domeni BK MTB Istra Pazin.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri uradnem časomerilcu Chip timing

Sledite nam