1. junija 2010

Vojaško-policijsko-civilni juriš na Pohorje. Rajdovi kampi 2010. Igralec Trobevšek. Koroški pokal #4. Team Time Ride sprejema tudi manjše postave. Spletni Kamplc. Nov hrvaški šef. Tignes brezplačno! Ful enih rojstnih dnevov.

Bogsigavedi, zakaj se Koroškega pokala ne lotevajo na specialkah? Vodilna skupina z Rokom Kolarjem na čelu napada Sv. Jernej (foto Kalči/MTB Koroška)

Bogsigavedi, zakaj se Koroškega pokala ne lotevajo na specialkah? Vodilna skupina z Rokom Kolarjem na čelu napada Sv. Jernej (foto Kalči/MTB Koroška)

mtb.si je med medijskimi partnerji, pa moramo kaj objavit ... Priznajte, da prireditelji TTR ubirajo domiselne prijeme (čeprav bi morda kakšen bajker rad šel na počitnice kam drugam kot na Kreto)

mtb.si je med medijskimi partnerji, pa moramo kaj objavit … Priznajte, da prireditelji TTR ubirajo domiselne prijeme (čeprav bi morda kakšen bajker rad šel na počitnice kam drugam kot na Kreto)

En kos bikeparka Tignes, drugi je levo

En kos bikeparka Tignes, drugi je levo

Zeleno in modro na Pohorje
V soboto so kolesarji (in tekači) spet jurišali na Mariborsko Pohorje v organizaciji Marjana Jauka in Ganesha teama. To je bilo tudi mtb prvenstvo vojske in policije. V absolutni konkurenci je bil najhitrejši prav član Ganeshe, civilist Dejan Vračič, ki je za vzpon iz Pekr na Bolfenk potreboval le 31 minut in 24 sekund. Najhitrejši pripadnik Slovenske vojske je bil Tomaž Žemva na 8. mestu, pa tudi sicer v prvi deseterici vojaške razvrstitve najdemo številna znana imena iz biatlona in kolesarstva – pri vojski so namreč tudi Rajko Novak, Iztok Arbajter (oba Calcit bike team, bila sta 2. in 3. v konkurenci SV) in Valter Tomšič (Energijateam.com, 5. vojak).
Med damami sta bili brez konkurence članici športne čete Blaža Klemenčič in Nina Homovec, hitrejša je bila Blaža.
Če se odločite kdaj bežati pred policistom navkreber, pa se prej prepričajte, da to ni Mirko Došlić iz policijske postaje Laško, saj je najhitrejši policist v državi, absolutno je bil 13. med 86 udeleženci.
Vrstni red skupno >>
Po kategorijah >>

Rajdovi kranjskogorski kampi
Pri KD Rajd so objavili termine letošnjih “freeride” kampov, ki jih prirejajo v sodelovanju s Fun bike parkom Kr. Gora. Terminov je šest, od teh sta dva rezervirana za “seniorje” (tiste, ki se že fino brijejo in se ne bi radi merili s podivjanimi mulci). Podrobnosti in termini >>

Trobla z vejo za zavoro
Trikrat “hip-hip-hura” za Tadeja Trobevška in njegovo furanje v dokumentarcu “Tista lepa leta” o pionirjih slovenskega alpinizma, ki je bil nocoj premierno prikazal na TV Sloveniji. Zaigral je prizor izpred dobrega pol stoletja, ko sta ga dva takratna mladca urezala s kolesi čez Kamniške. Navzdol sta zavirala tako, da sta na kolo privezala večjo vejo …

Koroški pokal #4
Koroški pokal je na polovici. Na četrtem vzponu na Sv. Jernej nad Muto sta bila najhitrejša Iztok Dogša (Ganesha team, moral je braniti oranžno majico in ni šel na Ganeshin vzpon na Pohorje) in Avstrijka Roswitha Hense Simenko in tako ostajata na vrhu lestvice.
Podrobneje na MTB Koroška >>

Team Time Ride tudi za dvojke in trojke
Glavobol oziroma tretja novička o VZPONU v enih Tahitrih … Preskočite ali pa trpite z nami in preberite.
Prireditelji vzpona štiričlanskih ekip AJM Team Time Ride, ki bo 20. junija iz Kamnice na Žavcarjev vrh na Pohorju (zmagala bo ekipa s časom, najbližje povprečnemu), so potegnili dodatne poteze: odprli so prijave tudi za dvo- in tročlanske ekipe (za doseči povprečen čas je pač vseeno, koliko članov je, kajne); objavili pa so tudi glavno nagrado, počitnice v Grčiji za vse člane ekipe in še 300 evrov “žepnine” po glavi. Ja, zmaga štiričlanske ekipe bo prireditelje stala še enkrat toliko kot dvočlanske.
Divje bo, čaka vas 20,5 km hribovite pretežno asfaltirane, delno pa tudi makadamske poti.
Stran prireditve >>

Spletni Kamplc
Še ena spletna štacuna. Ta je fizično v Wajdušni in se ji reče Kamplc. “Nosi” vrsto bajkerskih znamk, od čevljev 5.10 do ročajev ODI in tudi česa večjega. Gremo gledat >>

Samoborec je predsednik
V hrvaški kolesarski zvezi imajo novega predsednika odbora za gorsko kolesarstvo. To je Luka Čanak iz dejavnega BBK Šišmiš iz Samobora. Novica pri HBS >>

Tignes brezplačno!
Tignes v francoskih Alpah je bolj znan po snežnih doživetjih kot po gorskokolesarskih stezah. Vsaj doslej je bil! Pozor, od otvoritve parka, ki bo letos 27. junija, bo pri njih vozovnica za bikepark brezplačna! Častijo skupaj s proizvajalcem koles Canyon in verjetno v navezi z lokalnim turizmom. Ni šment, da ne bi imeli dobrega odziva.
Tigens bike park ima 100 km prog od začetniških do najzahtevnejših, od DH prek endura do XC.
Upajmo, da bo še kdo dobil navdih. Več o Tignesu >>

Sledite nam