28. januarja 2020

Delnice, najvišje hrvaško mesto, so bile ta konec tedna brez snega, a se je vseeno odvil že peti Snow MTB & Trail Run festival.

Delnice, najvišje hrvaško mesto, so bile ta konec tedna brez snega. Vseeno pa so se v soboto tam zbrali najprej gorski kolesarji, v nedeljo pa še tekači. No, najbolj zagreti so med ledeno dvorano in Japlenskim vrhom dihali kar oba dneva.

V Delnicah se je odvijal že peti Snow MTB & Trail Run festival, a tokrat je tekmovalce v soboto namesto snega spremljal dež. Trasa je že vsa leta enaka, en ali trije krogi, ki pomenijo 6 ali 18 kilometrov dirke. Tehnično ni zahtevna, a jo vsako leto popestri narava. Spominjam se zime 2017, ko smo zaradi snega skoraj vseh 18 km pretekli ob kolesih. Letos je bila blatna in spolzka.

Dež je vplival tudi na udeležbo, a se je v soboto na štartu še vedno stalo 99 kolesark in kolesarjev. Jasno, da je bilo največ Hrvatov, sledili so jim Slovenci, Bosanci in celo en Portugalec. Čeprav je pričakoval sneg, je bil tudi brez njega navdušen nad dogodkom. Prvi je z daljšo progo opravil Gregor Simčič iz Kolesarskega kluba Črnomelj, pri dekletih pa Zagrebčanka Paula Vrdoljak.

V nedeljo so imeli tekači lepše vreme. Tisti, ki so po sobotnem kolesarjenju obuli še superge, so se potegovali za skupni naslov snežne Kraljice in snežnega Kralja. Po dobrem teku sta si naslova prislužila kolesarska zmagovalca Paula in Gregor.


Okronani

Gregor Simčič je bil kralj Delnic že lansko leto in po ubranitvi krone je povedal: “Zaradi dežja je bila proga razmočena, a vseeno hitra. Deli so bili pokriti z listjem, tako da nisem vedel, kaj je pod njim – blato, kamen ali luknja. Dirka mi je lepo uspela. Čeprav teka nisem treniral, mi je tudi nedeljska tekma šla dobro od nog. Še dolgo so vzdržale in končal sem kot drugi v okviru načrtovanega zaostanka. Celotna prireditev je bila odlično organizirana in organizatorji si zaslužijo vse pohvale. Naslednje leto bom zagotovo spet branil krono.”

Zadnje besede so najboljša spodbuda vsem, da že danes razmišljate o udeležbi na Generator Snow vikendu 2021! In ne skrbi, mtb.si ti bo še pravočasno spomnil na dogodek.

Vrstni redi

Bogato fotogalerijo najdeš na facebook strani @generator.race.

Fotografije organizator

{loadposition inside}

Preberi še poročila s prvih štirih “snežnih” izvedb
Bele Delnice 4.0
Bele Delnice
Kako uspešnim rastejo delnice
Generator Snow MTB Race: Najstnik Jure prvi v Delnicah!

Sledite nam