12. septembra 2016

Poznega nedeljskega sprejema se je udeležilo kakšnih 400 navdušenih Ajdovcev, Mitja pa je bil zgovoren, kot bi se učil pri Filipu.

Nedeljski večer ni ravno klasičen termin za veselice. Sinoči so jo v Palah v Ajdovščini, pod 4kros progo Črn trn, vendarle imeli. Vsaj kakšnih 400 Ajdovcev in še kdo od dlje je pričakalo svetovnega prvaka v 4krosu Mitja Ergaverja, ki je v petek presenetil z zmago v Val di Sole.

Odlično poročilo so pripravili na občinski spletni strani ajdovscina.si, povzemamo del:

Potem ko je 19 letni Ajdovec Mitja Ergaver postal svetovni prvak v 4krosu, so mu prijatelji in sokrajani v Palah pripravili sprejem. Čeprav pozno zvečer, v nedeljo, se je zbralo veliko ljudi, ki so toplo sprejeli junaka. Za prisrčno vzdušje pa je poskrbel kar sam Mitja, saj je svoj nagovor začel z zdaj že legendarnim – I don’t know.

Družabna omrežja je namreč takoj po tekmovanju v italijanskem središču Val di sole preplavil posnetek novopečenega svetovnega prvaka, ki ves presrečen nikakor ni mogel skriti presenečenja in je samo ponavljal – Aj do nou. V Ajdovščini je že lažje strnil občutke in po skupnem ogledu posnetka dirke zbranim zaupal, da še nikoli ni bil na štartni rampi tako sproščen: “Ker nisem imel kaj izgubiti, pridobil pa sem vse!” In se ni pustil zmesti ob vprašanju o sreči: “Ko se je zgodil padec, sem pač peljal mimo!” Ovacij pa je bil deležen, ko je dodal: “Itak bi jih do cilja prehitel!”

Več na ajdovscina.si


Zid v prostorih KK Črn, kamor obešajo spominske drese, je bogatejši za najbolj čislanega na svetu

Z več fotografijami poroča tudi spletna stran Lokalne Ajdovščina:

Sprejem reprezentantov je pospremil velik aplavz in navdušenje zbranih ljudi, ki so si najprej lahko še enkrat ogledali zmagovalno vožnjo mladega Ajdovca, za katerega je letošnje leto prav zares zlato. Poleg zlate medalje si je Mitja Ergaver nedolgo nazaj prislužil tudi naziv zlati maturant in tako dokazal, da je z veliko mero truda in odrekanja možno usklajevati tako vrhunski šport kot tudi šolo.

Po odprtju in špricanju s penino je pred mikrofon stopil Ergaver in v svojem slogu še enkrat podoživel zmagovalne trenutke petkovega večera. Vidno ganjen in presenečen nad množico ljudi, ki se je zbrala njemu v čast se je zahvalil vsem, ki so mu kakorkoli pomagali do neverjetnega uspeha, predvsem pa človeku, ki je vedno verjel vanj in ki ima največ zaslug, da je danes Ajdovščina z zlatimi črkami zapisana v zgodovino svetovnega kolesarskega športa. Klavdij Blažko je nato tudi sam stopil pred mikrofon in v krajšem nagovoru podoživel zadnjih deset let odrekanj in truda ter tudi to, kako je le malo manjkalo pa Mitja Ergaver sploh ne bi nastopil na svetovnem prvenstvu. Poškodba roke in hrbta je namreč močno ogrozila petkov nastop, nič kaj optimistično pa ni bilo vzdušnje niti po nedavnem državnem prvenstvu v Ajdovščini, kjer je danes svetovni prvak, zasedel “šele” peto mesto.

Celoten članek na lokalne-ajdovscina.si

Na uvodni fotografiji Mitja s staršema, foto Občina Ajdovščina

Preberi še
SP VdS: Mitja Ergaver je svetovni prvak v 4krosu!
SP VdS: Pogovor s svetovnim prvakom v 4krosu
SP VdS: Posnetek finala 4krosa
SP VdS: Fotogalerija s finala 4krosa

Sledite nam