7. junija 2013

Na Škotskem prvi DH sezone svetovnega pokala in ter druga dirka 4X Pro Toura, tudi s člani slovenskih ekip Blackthorn GT/Črn trn in Unior Tools Team. V 4X vsi naši v finale, Bratina 12.

Prvo prizorišče v spustaškem delu svetovnega pokala je Fort William, ki slovi po odličnem vzdušju, progi in organizaciji. Po dobre rezultate v spustu in 4krosu so prišli tudi kolesarji ekip Blackthorn GT/Črn trn in Unior Tools Team.

Kdo bi si mislil, po deževno/oblačnih in mrzlih dirkah v Nemčiji in na Češkem je Škotska postregla z odličnim sončnim vremenom in času primernimi temperaturami, zaradi česar lahko jutri in v nedeljo pričakujemo še toliko več glasnih navijačev. S sončnim vremenom imajo nekaj “težav” le tekmovalci, saj sta prašni progi zelo drseči.

Na dirki v spustu bodo nastopili tudi tekmovalci slovenskih ekip Unior Tools Team z Žigo Pandurjem in Jess Stone (Ruaridh Cunningham je poškodovan, Jure Žabjek pa ima šolske obveznosti), ter Blackthorn GT z Zarjo Černilogar in Miranom Vauhom.

Že danes pa smo videli kvalifikacije dirke 4X ProTour, v kateri nastopajo tudi člani Črnega trna. Vsi trije so se brez težav uvrstili v jutrišnji finale: Andrej Bratina je bil 12., Urban Rotnik 24. in Matija Stupar 27. Najhitrejša sta bila Tomaš Slavik in Kathy Curd.

Miran je imel na današnjem treningu kar štiri defekte, Žiga in Zarja pa sta trening preživela mirneje. Sicer pa je prva dirka nadvse zanimiva zaradi številnih prestopov, tudi v samem vrhu. Nekaj novosti je tudi v samem poteku dirke. Po novem sistemu sta ločena treninga za skupini A in B. V eni je prvih 150 moških, v drugi vsi ostali. Največja novost pa je seveda mladinska dirka, za katero se ne bo treba kvalificirati, saj bodo v finale avtomatsko uvrščeni vsi mladinci in mladinke. Jutrišnja vožnja bo za njih tako odločala le o štartnem redu. Fante čaka ločena dirka v nedeljo, mladinke pa bodo razvrstili na štartno listo deklet. Sicer pa prenos v živo na Red Bull TV, tudi v ljubljanskem Urban Roofu.

Danes v galeriji več slik s treninga spusta, 4krosa le za pokušino, v soboto seveda spremljamo kvalifikacije spusta in finale 4krosa.

fortwilliamworldcup.co.uk

Na uvodni sliki Gee Atherton, vse foto Grega Stopar

Sledite nam