Enduro World Series
18. decembra 2020

Svetovna serija v enduru z devetimi dirkami na šestih prizoriščih, pa še pokal narodov in štiri dirke EWS-E.

Koledar svetovne serije v enduru za sezono 2021 je malce zamujal, saj so se prireditelji prilagajali situaciji. Naposled so osnutek malce oklestili in zdaj je pred nami koledar na petih evropskih prizoriščih, zunaj Evrope pa je ostal le klasični Whistler. Tekmovanja bodo potekala od konca junija do začetka oktobra, na kar štirih prizoriščih pa bodo izvedli po dve dirki – eno med tednom in drugo za konec tedna.

Vmes bo konec septembra še dirka Pokala narodov. Od štirih dirk elektrificirane serije EWS-E si dve delita lokacijo z EWS oziroma Pokalom narodov.

Svetovna enduro serija (EWS) 2021

  • 23.-27. junij – Met EWS Val di Fassa, Italija (1. in 2. dirka)
  • 8.-11. julij – Vittoria EWS La Thuile, Italija (3. in 4. dirka)
  • 14./15. avgust – EWS Whistler, Kanada (5. dirka)
  • 2.-5. september – Michelin EWS Loudenvielle, Francija (6. in 7. dirka)
  • 18.-19. september – Vittoria EWS Pietra Ligure, Italija (8. dirka)
  • 2./3. oktober – Vittoria EWS Tweed Valley, Velika Britanija (9. dirka)
  • 25./26. september – Bluegrass Trophy of Nations, Finale Ligure, Italija

Štrancar zadovoljen

“Vesel sem, da je toliko dirk. Za tekmovalce z drugih celin je nerodno, da je skoraj vse v Evropi, a je razumljivo, da EWS želi zmanjšati potovanja na minimum in tudi zmanjšati možnost odpovedi,” pravi Primož Štrancar, menedžer ekipe Orbea Fox Enduro Team, v kateri ostaja tudi Vid Peršak.

“To pač še ne bo dirkanje čez celo sezono, kot smo ga vajeni. A letos se je vse kar precej podrlo, tako da bo dosti bolje. Čakajo na trije zelo zanimivi meseci, ko bo treba narediti vse. Tudi po dve dirki na enem prizorišču bosta zanimivi, ob treningu bo fizično bolj zahtevno. Tudi destinacije so zanimive.”

Black Hole enduro kot kvalifikacijska dirka

Dirke na Peci in v Jamnici na avstrijski in slovenski strani na Koroškem, ki je bila v koledarju EWS za 2020, prihodnje leto ni na sporedu. A kot pravi vodja organizacije Anej Štrucl, bo Black Hole enduro v 2021 “zlata” kvalifikacijska dirka EWS in sicer 23. in 24. julija. Celinske serije EWS, za katero je Black Hole enduro štel v sezoni 2019, pa v 2021 ne bo.

“Vsi prireditelji EWS v 2021 so ustanovitelji serije, ki so se odločili tveganje prevzeti nase. Za nas je celo bolje tako, kot da vso sezono ne vemo, kaj bo, in se moramo prilagajati,” pravi Anej.

Objava na enduroworldseries.com

Sledite nam