24. aprila 2015

Kevin Berginc iz pokojnega XC eliminatorja na 20-palčna kolesa, Unior Tools Team pa je pod okrilje sprejel še svetovnega prvaka v smučarskem krosu Filipa Flisarja.

Aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu tudi na 20-palčnem kolesu? ”Challenge accepted!”

Filip Flisar se to sezono pridružuje kolesarski ekipi Unior Tools Team, pod okriljem katere se bodo 28-letni prvi brki Štajerske preizkusili v disciplini BMX Race.

Črno-belo-modro kombinacijo ekipe bo v disciplini bmx-a poleg Filipa zastopal 21-letni Kevin Berginc, ki je barve Unior Tools Team do zdaj branil v gorskokolesarskem krosu in eliminatorju.

Tako Filip kot Kevin s seboj prinašata odlično podlago za 35 do 40 sekund dolge osmeroboje na nož, kjer rezultat prinašajo tako okretnost, natančnost in tehnika kot tudi surova fizična moč ter eksplozivnost.

Tekmovalni načrt sezone 2015 zajema dirke prvenstva Alpe Adria, udeležila pa se bosta tudi nekaterih tekem avstrijskega in italijanskega pokala. Prvi izziv sezone ju pričakuje na ”domačem terenu.” Bmx proga v Mariboru bo od 2. do 3. maja gostila dirko prvenstva Alpe Adria.

P.S. BMX superkros je po novem tudi olimpijska disciplina, v Rio de Janeiro pa se teoretično lahko uvrstijo tudi slovenski predstavniki. Vse skupaj bo postalo zelo zanimivo.

Tekst redbull.si, foto Anže Furlan.

Sledite nam