14. februarja 2017

Ogledov, ne evrov. Spust z jezu še zdaleč ni najbolj gledan slovenski video na YouTubu, a je mejnik vendarle lep dosežek za en’ga bajkerja iz Žirovn’ce.
Vračamo se v september 2015. Primož Ravnik – Figaro objavi svoj video spusta z jezu hidroelektrarne Moste na Savi Dolinki. Ogleda si ga tako rekoč cel mtb svet in še kdo.

Nedavno si je posnetek na kanalu GoPro World na YouTubu ogledal 10-milijonti gledalec. Po Figarovi oceni se je ogledov na drugih kanalih nabralo še za kakšnih 5 milijonov.

Spust z jezu je tako med najbolj gledanimi slovenskimi videi na YouTubu, še zdaleč pa ne najbolj gledan. 2Cellos jih imata s priredbo skladbe Thunderstruck že skoraj 76 milijonov!

Popotnik Zvone Šeruga je s svojim videom iz Etiopije zbral že več kot 57 milijonov ogledov!

Potem je tu bizarnost, kot je pojoči popek, z več kot 37 milijoni ogledov, pa medved in vrana Trboveljčana Aleksandra iz budimpeštanskega živalskega vrta in Africa Perpetuum Jazzile s po več kot 19 milijoni predvajanj vsak … 

Če veš za še kakšnega slovenskega s osemmestno statistiko, le napiši spodaj. Porniči ne veljajo (ker jih ni na YT).

In Figaro?

Na Figarov naslednji primerljiv podvig bomo še malo počakali, pravi. Da izvemo vse ob pravem času. Medtem malo dirka v avstrijski zimski seriji dvobojev, je tudi prvi vrhu organizacije junijske štiridnevne enduro preizkušnje Trans Julius.

Ko je mokri Figaro zlezel iz vode, se mu verjetno ni sanjalo o 10 milijonih ogledov. Foto Nejc Puš.

Preberi še
Figaro osvojil jez
S Figarom z jezu
Spust z jezu še kar dogaja

Sledite nam