31. marca 2015

Na prvem močnem mednarodnem krosu sezone v Avstriji še ne čisto prava Tanja Žakelj 6., Tina Perše 10., Gregor Krajnc 24. Boštjan Hribovšek težje poškodovan.


Langenlois
v spodnjeavstrijskih vinskih gričih je minuli konec tedna gostil že 24. dirko v krosu Kamptal Klassik Trophy, dirko 1. kategorije UCI, ki jo tradicionalno obiskujejo tudi najboljši slovenski tekmovalci. Tokrat je sicer manjkala lanska zmagovalka Blaža Klemenčič (Habitat MTB Team), ki po poškodbi kolena že nadaljuje s treningi.

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) še ni v vrhunski formi, zasedla je 6. mesto z zaostankom slabih štirih minut za zmagovalko. Zmagala je Poljakinja Maja Wloszczowska pred rojakinjo Anno Szafraniec (obe Kross Racing Team) in Slovakinjo Janko Keseg Stevkovo. Prvo deseterico je ujela Tina Perše (Calcit bike team) z 10. mestom, ki je bila zadovoljna z zaostankom minute in 44 sekund za Tanjo in 10 točkami za lestvico UCI.

Pri moških je zmagal Švicar Florian Vogel (Focus) pred domačinom Karlom Marktom (HaiBike Oetztal) in Čehom Ondrejem Cinkom (Multivan Merida). Dobro se je odrezal Gregor Krajnc (Calcit bike team), ki se je nekaj časa vozil znotraj prve dvajseterice med skoraj 80 nastopajočimi v združeni članski kategoriji elite in mlajših članov, končal pa na 24. mestu z 11 minutami zaostanka za zmagovalcem (v uradnih rezultatih ga zaradi zamenjave čipa najdete pod napačnim imenom).

“Sem kar zadovoljen. Večino dirke sem bil v skupini. Za začetek sezone je dobro. Težav z menjavo kolesa nisem imel, je kar šlo,” je dirko na kratko obrazložil Krajnc, ki je sezono začel na cestnem kolesu, zdaj pa se preselil nazaj na gorsko.

Novinec med člani Rok Naglič (KK Ravne) je bil 34., Jure Belak (Energijateam.com) 45. in Borut Ramšak (Ganesha team) 58.

Na štartu je manjkal ob Krajncu najmočnejši slovenski tekmovalec Boštjan Hribovšek, ki je grdo padel na sobotnem spoznavanju proge, si izpahnil čeljust in izbil zobe.

www.urc-langenlois.at

Na calcit-bike.com:
Več o nastopu Calcitovcev v Langenloisu
O Hribovškovi poškodbi
Intervju z Boštjanom pred sezono

Na uvodni fotografiji Tanja na vzponu do vinograda, foto URC Langenlois.

Sledite nam