8. marca 2018

Žirovniški mtb avanturist in drznež na helikopterskem izletu na najvišji vrh Karavank. Video je pripravil Mitja Sodja. Primož Ravnik – Figaro je na dveh kolesih že storil kaj bolj odbitega kot to, da se je spustil s Stola, z 2236 m najvišjega vrha Karavank. Tokrat je bila nekaj posebnega njegova pot na vrh, saj je večino opravil v helikopterju.

Heli-biking je v slovenskih gorah velika izjema in tudi na noge se na takšno višino vzpne redko kateri kolesar, zato so alarmi odveč.

Foto Figaro

Video sta s fotografom in filmarjem Mitjem Sodjem posnela že avgusta lani. Ob današnji objavi pa smo Figaru zastavili nekaj vprašanj.

mtb.si: Figaro, verjetno ne letiš vsak teden na Stol?
Figaro: Ne, to je edinstvena izkušnja, absolutno se vsak dan ne leti na Stol.

Kolikokrat si že nesel kolo gor?
To je vsakoletna tradicija zadnje štiri leta. Ko je čas in volja, je treba vzet pot pod noge in na najvišji vrh Karavank.


Foto Mitja Sodja

Kako dolg je spust, v kilometrih in času?
Ne gledam ne na uro, niti ne merim. To niti ni pomembno, važen je užitek in neverjetni razgledi z 2236 m.

Verjetno se tega ne bi lotil, ko so pohodniki na poti – si imel kakšno negativno reakcijo tam s kolesom?
V vseh letih ni bilo niti ene težave. Včasih sem srečal koga, tudi ko sem kolo tiščal gor. V vseh primerih je lepa beseda našla mesto in smo poklepetali tudi po 10 minut. Tudi oskrbnica in glavna gospodinja v koči sta bili vedno veseli obiska. Čelado dol vsem, s katerimi smo se srečali v vseh teh letih in so imeli en velik nasmeh ob srečanju.


Foto Figaro

Oglej si še
Figaro s planiške velikanke

Sledite nam