Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
30. junija 2019

Po 17. mestu na Madeiri je Vid Peršak (Orbea Enduro Team) odlično uvrstitev zabeležil tudi na četrti dirki svetovne enduro serije EWS v italijanskih Dolomitih. Zmagovalca Rude in Courdurier.

Po 17. mestu na Madeiri je Vid Peršak (Orbea Enduro Team) odlično uvrstitev zabeležil tudi na četrti dirki svetovne enduro serije EWS v Val di Fassi v italijanskih Dolomitih. V sobotni enodnevni dirki s petimi hitrostnimi preizkušnjami je zasedel 24. mesto z zaostankom minute in 53 sekund za zmagovalcem, Američanom Richiejem Rudom (Yeti / Fox Shox Factory Team), ki je nastopil prvič letos.

Rudu sta sledila branilec naslova, Avstralec Sam Hill (Team Chain Reaction Cycles Mavic) na drugem in Francoz Florian Nicolai (Canyon Factory Racing) na tretjem mestu.


Rude se je vrnil, videl in zmagal. Foto Enduro World Series.

Med ženskami je še enkrat zmagala Francozinja Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective). Druga je bila Kanadčanka Andreane Lanthier Nadeau (Rocky Mountain/Race Face Enduro Team) in tretja Izraelka Noga Korem (GT Factory Racing).


Letos nepremagljiva Isabeau Courdurier. Foto Enduro World Series.

“Bila je zelo dolga in težka dirka,” je povedal Vid, ki je na hitrostnih preizkušnjah preživel 37 minut in 21 sekund. “Bilo je pet dolgih in različnih etap. Zjutraj sem začel malo rezervirano, nekako nisem ujel flowa. V tretji etapi je šlo malo bolje, nato pa zadnji dve tudi ne preveč suvereno. Ampak vseeno moram biti zadovoljen, da lahko tudi na slab dan posežem po takšni uvrstitvi.”

V omenjeni tretji etapi je bil Vid 16. najhitrejši.


Peto dirko svetovne enduro serije bo že naslednji konec tedna, 6. in 7. julija, gostil Les Orres v Franciji.

Vrstni redi na enduroworldseries.com

Na naslovni fotografiji Vid Peršak, foto Orbea Enduro Team

Preberi še
EWS Madeira: Vid Peršak 17.!

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam