vid peršak
13. septembra 2021

Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) je grdo padel na sobotni “pro etapi” sedme dirke svetovne serije v enduru EWS v Crans Montani v Švici. Dobil je nekaj šivov na komolec, poleg tega pa še močan udarec v koleno, tako da v nedeljo ni šel na start.

“S komolcem sem zadel skalo ali štor in dobil kar globoko vreznino, ki so mi jo zašili, tudi drenažo sem imel. Nerodno, ravno na pregibu, upam, da se zaceli in bom ta konec tedna lahko nastopil v Finalu. Najprej sem mislil, da bo koleno večja težava, a je le otečeno in bo čez nekaj dni že v redu,” je povedal Vid. “Padel sem v zadnji minuti traila, po treningu so tam prišle ven korenine in po svoji liniji sem prišel tako, kot prej na treningu, pa sem bil prehiter. Škoda, ker sem se fajn počutil.”

Orbea je pred dnevi predstavila novo kolo Rallon, s katerim dirka tudi ekipa v enduru. “Da, na novem sem nastopil že prejšnji teden v Loudenviellu. Razlika je ogromna, ne le v geometriji, tudi v kinematiki vzmetenja, a se da vseeno nanj hitro privaditi, nekaj malega časa pač rabiš. V vsakem primeru pa je še boljše kolo od starega Rallona,” nam je Vid pojasnil o svojem novem modrem žrebcu.

Tretja letošnja zmaga za Ruda in Puginovo

Še slabše kot Vid jo je odnesel vodilni v razvrstitvi serije, Avstralec Jack Moir (Canyon Collective), ki si je na pro etapi poškodoval ramo.

Pro etapo ter dve od nedeljskih štirih etap je dobil Richie Rude (Yeti/Fox Factory Team). Na koncu je bilo dovolj za njegovo tretjo letošnjo zmago. Drugo mesto je zasedel Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face Enduro Team) in tretje Martin Maes (GT Factory Racing).

Pri ženskah je bila prav tako tretjič letos najboljša Melanie Pugin, sledili sta ji Morgane Charre (Pivot Factory Racing) na drugem in Noga Korem (GT Factory Racing) na tretjem mestu.

Jakob Smolnikar (Energijateam.com) je v kategoriji mlajših od 21 let po 35. in 32. mestu v Loudenviellu tokrat zasedel 36. mesto.

Vrstni redi

Vidov padec najdeš tudi nižje v videu s pro etape, tule pa je v počasnem posnetku:

Pro etapa

Reportaža z vrhunci dirke

Predzadnja letošnja dirka EWS bo že ta konec tedna v Italiji v ligurskem Finalu.

Naslovna fotografija Kike Abelleira

Preberi še

EWS Loudenvielle: Vid Peršak začel z odstopom in končal s 30. mestom
EWS La Thuile 2: Vid Peršak spet med deseterico

Sledite nam