24. junija 2012

Za konec prvenstva v Kranjski Gori v krosu peterica ubranila lanske naslove, od naših najuspešneje Robi Kordež v kategoriji od 35 do 39 let.


Evropsko prvenstvo MTB Masters 2012
se je v Kranjski Gori zaključilo z dirkami v krosu, na katerih so kar tri naslove osvojili italijanski tekmovalci, čast Slovenije pa je rešil Robert Kordež s srebrnim odličjem v kategoriji 35-39 let. Na prvenstvu so nastopili tekmovalci iz 21 držav Evrope.

Včeraj so se pod Vitrancem za naslove borili spustaši, današnji dan pa je bil rezerviran za tekmovalce v olimpijskem krosu. Žgoče sonce je samo še otežilo razmere na tehnično zahtevni progi, ki je speljana od t. i. kranjskogorske plaže na robu smučišča do kolesarskega parka in po zelenih smučiščih pod Vitrancem.

Zahodni sosedje so znova nastopili z močno ekipo in osvojili kar tri naslove prvakov, tudi najhitrejši čas dneva je postavil Italijan. Massimo Folcarelli je naslov v kategoriji 35-39 let osvojil že lani, letos pa je s časom 1 ure 15 minut in 13 sekund prehitel celo vse tekmovalce v mlajši kategoriji in postavil absolutno najboljši čas dirke. Drugo mesto v tej kategoriji  je osvojil Robert Kordež in k srebru Merljaka in bronu Stražišarja s spusta dodal še eno srebro za Slovenijo. Robert ni imel pravih možnosti za osvojitev naslova, saj je bil Folcarelli preprosto premočen, zato je vozil svoj tempo in zlahka ubranil srebro.

Danes so na dirki nastopili še drugi Slovenci in nadejali smo se še kakšnega odličja, na koncu pa so bili naši uvrščeni v deseterico: Peter Vesel je bil 6. (kategorija 45-49 let), Tine Zupan 7., Aleš Boben 9. (oba 50-54 let) in Igor Cornacchini 8. (40-44 let).

Drugi naslov v dveh dneh je osvojila zmagovalka dirke v ženski kategoriji. Avstrijka Birgit Braumann je bila včeraj premočna v spustu, danes pa je dokazala, da je dobro pripravljena tudi za fizično zahtevnejši kros. Sicer pa so bili rezultati v znamenju ponovitve lanskih uspehov, prvenstvo je tudi v sezoni 2011 potekalo v Kranjski Gori in to na zelo podobni progi. Drugi naslov so tako osvojili Francoz Laurent Spiesser (kat. 30-34 let), Italijan Carlo Manfredi Zaglio (40-44 let), Nemec Matthias Ball (50-54 let) in Šved Benny Anderson (55+ let). Poleg omenjene Braumannove je novi prvak masters v krosu postal še Italijan Gianni Panzarini (45-49 let.)

Evropsko prvenstvo MTB Masters 2012 se je z dirko v krosu zaključilo, glas o lepotah Kranjske Gore in okolice pa se bo širil vsaj v 21 evropskih držav, ki so sodelovale na prvenstvu. Kranjska Gora je bila medtem že izbrana za organizatorja evropskega prvenstva v gorskem kolesarstvu za kategorije masters v letu 2014.

Vrstni redi in analize (PDF)

www.mtbkranjskagora.si

Na uvodni fotografiji Robert Kordež, foto Grega Stopar.

Sledite nam