vid peršak
7. junija 2022

Na prvi dirki svetovne serije v enduru (EWS) na Škotskem sta zmagala Britanka Ella Conolly (Cannondale Enduro) in Američan Richie Rude (Yeti / Fox Factory Team).

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) se je moral zadovoljiti z 39. mestom ter zaostankom minute in 35 stotink.

Najslabše se je odrezal prav v sobotni “pro” etapi s 66. časom. V nedeljo je nanizal 16., 43., 27., 21. in 28. čas.

richie rude
Richie Rude, foto Dan Hearn/EWS

Rude, ki je dobil le eno od petih hitrostnih preizkušenj, je bil na koncu za 5 sekund hitrejši od Kanadčana Jesseja Melameda (Rocky Mountain Race Face) na drugem mestu ter za 14 sekund od presenečenja vikenda, domačega privatnika Innesa Grahama na tretjem.

Ella Connelly
Ella Connelly, foto Dan Hearn/EWS

Britanka Connelly pa je bila za svojo prvo zmago v seštevku šestih preizkušenj (pri moških so eno razveljavili) 7 sekund hitrejša od drugouvrščene rojakinje Bex Baraona (Yeti / Fox Factory Team) in 14 od tretjeuvrščene Francozinje Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective).

Vrstni redi

Vid Peršak

“Po mojem da me je prvega dne malo izdala nervoza. Ves teden smo čakali na Škotskem, morda je bilo malo preveč. Pred dirko nisem bil najbolj umirjen. Prvega dne sem na prvi etapi veliko izgubil, povsem brez veze, vozil sem nesproščeno. Naslednji dan sem se malo umiril in začel furati, kot znam. Bolj tekoče je šlo. Tako da načeloma, če skupaj spravim dva dobra dneva, sem hiter in blizu najboljšim, kar je najpomembnejše. Zdaj je treba to le še narediti. Doma bo to malo lažje, zato se še toliko bolj veselim naslednje dirke.”

Vrhunci v videu

Wyn TV

Naslednja dirka EWS?

Kdo še ne ve? Od 16. do 19. junija na Koroškem!

www.enduroworldseries.com

Na naslovni fotografiji Vid Peršak, foto Kike Abelleira

Preberi še

Vid Peršak: Navijači lahko obrnete tehtnico na EWS na Koroškem
Serija Enduro World Series se vrača na Peco in Jamnico

Sledite nam