vid peršak
2. septembra 2023

Predzadnjo letošnjo dirko svetovnega pokala v enduru sta v Franciji dobila Isabeau Courdurier in Youn Deniaud. Peršak: “Kot prvi dan novega šolskega leta!”

Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective) se je z zmago s prednostjo kar 22 sekund še utrdila v vodstvu v razvrstitvi svetovnega pokala. Drugo mesto je zasedla njena rojakinja Morgane Charre (Pivot Factory Racing), tretje pa Škotinja Ella Conolly (Cannondale Enduro Team).

Francozi so povsem zasedli stopničke pri moških. Svojo prvo zmago v svetovnem pokalu je pred domačimi navijači osvojil Youn Deniaud (Giant Factory Off-Road Team – EDR), drugo mesto je osvojil lanski zmagovalec Loudenviella Alex Rudeau in tretje Louis Jeandel (oba Commencal Enduro Project).

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Orbea FOX Enduro Team) je zasedel 35. mesto z zaostankom minute in 16 sekund. Najvišje je segel v drugi, najdaljši etapi, kjer je dosegel 24. čas. Takole je zapisal:

“Zdelo se je kot prvi dan v novem šolskem letu. Lovil sem se pri iskanju prave hitrosti, ni bilo lahko. Začel sem nekoliko nerodno, nato tri etape vozil solidno, v zadnji pa nisem bil več hiter. Na koncu se mi 35. mesto po takšnem dnevu ni zdelo tako slabo. Naši ekipi Orbea FOX enduro team je šlo odlično!”

Vrhunci dirke v videu

Finale serije bo že naslednji teden v Savojskih Alpah, prve zmagovalce svetovnega pokala UCI v enduru bodo kronali 17. septembra v Chatelu.

Vrstni redi

Na naslovni fotografiji Vid Peršak, foto Kibe Abelleira

Preberi še

V Dolomitih prva zmaga Matta Walkerja, zadovoljen tudi Peršak
Prva enduro dirka v Leogangu je trajala ves dan

Sledite nam