Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
8. julija 2019

Peršak v Franciji po prvem dnevu tik za petami najhitrejšim, naposled 24. Prva zmaga Mastersa, Courdurierjeva nadaljuje serijo.

Peta dirka svetovne enduro serije EWS je minuli konec tedna v Franciji pri moških postregla z najtesnejšo odločitvijo doslej. Novozelandec Eddie Masters (Pivot Factory Racing) je zmagal z le 94 stotinkami prednosti pred Američanom Richiejem Rudom (Yeti / Fox Shox Factory Team), tretji je bil domačin Adrien Dailly (Team Lapierre), ki je vodil po štirih sobotnih etapah.

Vid Peršak (Orbea Enduro Team) je tako kot pred tednom dni v Italiji zasedel 24. mesto. A tokrat mu je po prvem dnevu kazalo še dosti bolje, saj je bil celo na 13. mestu. Na najdaljši drugi hitrostni preizkušnji je bil enajsti.


Slavje Mastersa v cilju, foto Enduro World Series

Pri ženskah je še enkrat zmagala Francozinja Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective), a ji je tokrat dve etapi “ukradla” Nemka Raphaela Richter, ki v EWS ni nastopala od leta 2017, in na koncu zasedla drugo mesto. Tretja je bila Kanadčanka Miranda Miller (Kona Factory Racing).

Prvo nedeljsko etapo so zaradi neurja odpovedali, tako da so se pomerili v sedmih namesto v osmih, skupni čas zmagovalca pa je znašal 43 minut in 31 sekund.


Vid Peršak, foto Orbea Enduro Team

“Ta vikend sem se odlično počutil,” pravi Vid, ki je prvič nastopil na prenovljenem Orbeinem Rallonu za leto 2020. “V soboto sem naredil par zelo dobrih etap, predvsem se mi je zdelo, da imam dober dan in da lahko napadam. Tudi v nedeljo sem dobro začel, ampak sem nato že v prvi etapi padel. Nekako se od tam naprej nisem več uspel dobro zbrati in posledično sem malce padel po lestvici navzdol. Veseli me, da sem ponovno videl, da sem blizu najhitrejšim. Potrebno se bo le še zbrati in oba dni odvoziti v takem ritmu kot prvega.”


V vodstvu v skupni razvrstitvi pred šesto dirko, ki bo 11. avgusta v Whistlerju, sta Francoza Courdurierjeva in Florian Nicolai (Canyon Factory Racing), ki je bil tokrat četrti, pred Mastersom in Samom Hillom, ki je bil tokrat z defektom v prvi etapi 12. Peršak je 35.

Na naslovni fotografiji je Vid, foto Orbea Enduro Team

Preberi še
EWS Val di Fassa: Vid Peršak 24.

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam