Vid Peršak, EWS Finale Ligure
Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. septembra 2020

Svetovna enduro serija EWS se je v soboto zaključila na tradicionalnem prizorišču v kraju Finale Ligure v Italiji, kjer bi po prvotnem koledarju moral potekati Pokal narodov.

Zadnjo dirko prvenstva, ki kot še kakšno drugo letos ne bo razglasilo prvakov, sta dobila Francozinja Morgane Charre (Pivot Factory Racing) in Kanadčan Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face Enduro Team).

Za Charrovo je bila to prva zmaga v EWS, tako kot na prejšnji dirki v Pietra Ligure so bile stopničke pri ženskah povsem francoske. Druga je bila zmagovalka prejšnjega vikenda Melanie Pugin, tretja pa Estelle Charles.

Melamed je na poti do svoje tretje zmage v EWS dobil prve tri hitrostne preizkušnje in šel v četrto in zadnjo s 17 sekundami prednosti. Drugi je bil Francoz Florian Nicolai (Trek Factory Racing) in tretji Avstralec Jack Moir (Canyon Collective).

Vidovo prebujenje

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) je po 60 km in 1800 višincih dirko končal na 27. mestu z minuto in 7 sekundami zaostanka za zmagovalcem.

“Na jutranjem delu sem se počutil precej utrujeno in se nekako nisem uspel skoncentrirati in odpeljati prvih etap tako, kot bi si želel,” pravi Vid. “Po premoru v boksih sem prišel k sebi in zadnji dve etapi odpeljal tako, kot sem pričakoval. Dejstvo je, da je bila sezona kratka in prostora za napake ni bilo. Generalno gledano sem s sezono zelo zadovoljen in upam, da bomo čimprej nazaj!”

Vsi vrstni redi na enduroworldseries.com

Video poročila

Naj ekipa 2020

Posamičnih prvakov nimamo, imamo pa najboljšo ekipo sezone. To je Pivot Factory Racing pred Trek Factory Racing na drugem in Rocky Mountain Race Face Enduro Teamom na tretjem mestu.

Ekipa Orbea Fox Enduro Racing našega Vida Peršaka in menedžerja Primoža Štrancarja je končala na 7. mestu, Unior Devinci Factory Racing pa na 17.

Vrstni red ekip

Preberi še

EWS Pietra Ligure: Francozi na vrhu na prvi ligurski dirki
EWS Zermatt: Vid Peršak v prvi deseterici!

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam