ews pietra ligure
22. septembra 2020

Na nadomestni dirki najhitrejša Dailly in Puginova, Peršaku ni šlo po načrtih. Tri videe smo prilepili. Zaključek EWS konec tedna v Finalu.

Na drugi dirki svetovne serije v enduru (EWS) na ligurski obali v Italiji je pri moških zmagal Francoz Adrien Dailly (Lapierre Zipp Collective) z 20 sekundami naskoka pred drugouvrščenim rojakom Florianom Nicolaiem (Trek Factory Racing), s tretjim mestom je na stopničke EWS prvič stopil Avstralec Jack Moir (Canyon Collective).

Adrien Dailly, EWS Pietra Ligure
Adrien Dailly, foto EWS

Izmed petih etap je prvo dobil Dailly, drugo Kanadčan Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face Enduro Team) in kraljevsko tretjo še drugi Kanadčan Rhys Verner (Kona Factory Racing)

Pri ženskah je Melanie Pugin (na naslovni fotografiji) prekinila zmagovito serijo rojakinje Isabeau Courduier (Lapierre Zipp Collective), ki je poškodovana dirko zaključila na drugem mestu, povsem francoske stopničke je s tretjim mestom dopolnila Morgane Charre (Pivot Factory Racing). Za Puginovo je bila to prva zmaga v EWS, potem ko je na prvi letošnji dirki v Zermattu zmagala v elektrificirani verziji E-EWS. Dailly je zmagal prvič po letu 2017.

Vid in Jakob

Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) ni imel tako sanjskega dne kot pred tedni v Zermattu, ko je bil 10. Tokrat je dirko končal na 40. mestu.

“Ni šlo najbolj po planu, v prvi etapi sem mel bližnje srečanje s drevesom, ki me je povsem vrglo iz ritma,” je za mtb.si dirko opisal Korošec. “Vse do premora v boksih, kjer sem se nekako sestavil in zadnji dve etapi odpeljal približno tako, kot sem želel!”

Vid Peršak, EWS Pietra Ligure
Vid Peršak, foto Kike Abelleira

Več o nastopu Vida in drugih članov ekipe Orbea Fox Enduro Team malce nižje v videu.

Drugi slovenski predstavnik na štartu je bil Jakob Smolnikar (Energijateam.com), ki je v zadnjih tednih pridno zbiral kvalifikacijske točke, v Pietri pa je dirko končal na 24. mestu v kategoriji do 21 let.

Vrstni redi na www.enduroworldseries.com

Pa kaj bi pisali, če lahko gledamo?!

Uradni video EWS, video Videove ekipe Orbea Fox in še klepet v boksih z Wynom Mastersom.

Še druga ligurska

Enodnevna dirka Vittoria EWS Pietra Ligure je priletela v koledar poleti kot zasilni nadomestek za odpovedane dirke, še preden so odpovedali zadnji dve, avstrijsko-slovensko in francosko in je EWS 2020 ostal na le treh dirkah (in brez točkovanja, kar je bilo znano že prej – EW brez S, kot pravi Wyn). Zadnja bo že ta konec tedna v ligurskem Finalu. S Peršakom na startu, a brez Smolnikarja, ker so bila startna takrat, ko si je na kvalifikacijski dirki na Češkem pridobil pravico nastopa, že zapolnjena.

Koledar EWS za 2021 je že znan, žal v njem ni Pece in Jamnice, avstrijsko-slovenski prireditelji in navijači bodo morali počakati na sezono 2022.

www.enduroworldseries.com

Preberi še

EWS Zermatt: Vid Peršak v prvi deseterici!

Sledite nam