9. junija 2015

Kateri slovenski kraj bo prihodnje leto gostil žur, ki se mu reče Single Speed European Championship 2016 (SSEC 2016)?

Med 20. in 22. majem 2016 bo Slovenija gostila prvo resnejšo singlespeed dirko – če odštejemo Goni Pony seveda.

Vodja organizacije Danijel Kovačič takole utemeljuje izbiro lokacije evropskega singlespeed prvenstva ali kratko SSEC 2016:

Že od naših prvih poizkusov, da gostovanje kakšne mednarodne “dirke” kolesarjev brez prestav pripeljemo v Slovenijo, se je porajalo mučno vprašanje – kje tak dogodek sploh organizirati? Konec koncev ne gre za “normalno” gorskokolesarsko dirko. Kateri kraj bo odprtih rok in src sprejel 200 našemljenih, dobrovoljnih kolesarjev, jim nudil najlepše razglede, odlično kulinariko, občutek domačnosti, nenazadnje pa tudi nepozabne kolesarske poti?

Odgovor se glasi: Kobarid in dolina reke Soče!

Nameščeni bomo v kampu Rut, ki je le streljaj oddaljen od centra Kobarida. Ravno prav blizu, da bomo zjutraj lahko skočili po sveže žemljice v pekarno. In ravno prav daleč, ko bo zvečer malo bolj živahno … Gospod Rut nam je namreč ob zadnjem obisku že dokazal, da je njegov kamp mnogo več kot zgolj prostor za šotore!

Trdno smo prepričani, da bo Kobarid odličen gostitelj enoprestavnikom iz širne Evrope, ki k nam ne bodo prišli zgolj tekmovat, ampak tudi spoznavat kulturo ter vse naravne čare naše male deželice. Odstrani prestave in se nam pridruži med 20. in 22. majem v Kobaridu!

Dogodek na Facebooku

Sledite nam