Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
2. oktobra 2017

Legenda spusta v prvi sezoni v EWS čisto na vrh, na finalu v Finalu je bilo napeto do konca. Vidu Peršaku ni šlo.

Na zadnji dirki svetovne enduro serije (EWS) v kraju Finale Ligure v Italiji je med člani po skoraj 50 minutah “neto” dirkanja v dveh dneh, sedmih hitrostnih preizkušnjah in skupaj s transferji prekolesarjenih več kot 100 km zmagal Francoz Damien Oton (Devinci Global Racing) pred Belgijcem Martinom Maesom (GT Factory Racing) in Avstralcem Samom Hillom (Chain Reaction Cycles Mavic).

32-letni Hill, trikratni svetovni prvak in dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v spustu, je s tretjim mestom za mesto oziroma 20 sekund prehitel Francoza Adriena Daillyja (Lapierre) in tako v svoji prvi sezoni v enduru osvojil skupno zmago v prvenstvu EWS.


Cecile Ravanel

Pri ženskah je bila skupna zmagovalka že odločena in Cecile Ravanel (Fra, Commencal Vallnord) je s še eno zmago potrdila svoj drugi zaporedni naslov.

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Team Dorrong) je dirko končal na 66. mestu med 204 uvrščenimi v članski kategoriji. Najbolje mu je šlo v sobotni drugi preizkušnji od skupno sedmih v dveh dneh, ko je zasedel 26. mesto.


Vid Peršak, foto Kike Abelleira

Tri mesta za njim je dirko končal avstrijski podprvak Matthias Stonig. Od znancev iz SloEndura je bil Čeh Michal Prokop 34., Avstrijec Kevin Maderegger (Ghost) pa 5. v kategoriji do 21 let s 14 sekund boljšim skupnim časom od Peršaka. Francoz Rudy Cabirou, član slovenske ekipe Unior Tools Team, je bil 46.

Vid, skupno 49. s štirimi nastopi od osmih dirk, nam je zaupal tole: “Dirka v Finalu je bila po mojem in mnenju večine fizično ena zahtevnejših. Proge mi niso bile ravno najbolj pisane na kožo, saj je bilo prav na vsaki ogromno za pedalirat. Dal sem vse od sebe, ampak trenutno nisem bil sposoben več od tega. Vesel sem, da je uspešna sezona pri koncu in da si lahko malo odpočijem od tekmovanj.”


Vid po ta pogumni liniji, foto Kike Abelleira

Konec tega tedna se gre Vid še malo pozabavat na finale serije SloEnduro, Kamplc enduro v Ajdovščini, saj je že skupni zmagovalec – tretje leto zapored!

Še kdo komaj čaka četrto dirko EWS v 2018 – Black Hole enduro na Peci in v Jamnici 30. junija in 1. julija?

Vrstni redi
Končne razvrstitve

Preberi še
Svetovna enduro serija 2018 na Koroškem!

Fotografije enduroworldseries.com in Kike Abelleira


Hill, Dailly in Greg Callaghan, prvi trije končne razvrstitve

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam