7. septembra 2015

Kolesarjenje po poteh Erazma Predjamskega v deveti izvedbi tudi tokrat ni razočaralo. Absolutni zmagovalec na dolgi progi Matej Mugerli, pri dekletih na 30 kilometrov Pija Šarko.

Pod streho je deveta izvedba maratona Po poteh Erazma Predjamskega – za Erazmovo rokavico v Belskem in Pudguri.

To je po sporedu peti maraton v Sloveniji, v resnici pa četrti, saj je maraton Soča zaradi znanih zapletov na žalost odpadel iz seznama.

Čeprav je vremenska napoved preko tedna kazala na vesoljni potop, se je vreme za prireditev precej umirilo. V sicer mokrem dnevu se je dirke udeležilo kakih 60 kolesarjev, od tega kar 15 otrok pod štirinajst let.

Na selektivni progi, ki je zahtevala tudi nekaj ciklokrosa, se je na najdaljši razdalji (50 km) najbolje znašel predstavnik azerbajdžanskega UCI Continental kluba Synergy Baku Cycling Project, drugače pa Cerkničan, Matej Mugerli. Nekje do zadnje tretjine dirke sta mu lahko sledila Luka Tavčar iz Žirov in Miran Bole iz Trsta. Tak je bil tudi vrstni red na dolgi trasi na koncu.

Na 30 kilometrski trasi se je najbolje znašel Jan Starman iz Ljubljane. Pri dekletih na isti razdalji je bila najhitrejša Pija Šarko iz Postojne, na 7 kilometrski razdalji pa Jaka Starman iz Ljubljane in Eva Terpin iz Godoviča.

Pija in Matej sta tako postala viteza Erazma Predjamskega in v potrditev dobila viteški rokavici Boledecor.

Čeprav se je precej potencialnih udeležencev ustrašilo vremenske napovedi, pa organizator na število tekmovalcev ni imel pripomb. Prireditev v Belskem je v vsakem vremenu in ne glede na število udeležencev. Tako se bodo po kakem tednu počitka začele priprave za jubilejno 10. Erazmovo rokavico.

Naslednji teden pa nas že čaka letošnji peti slovenski maraton, Maraton Loka v Zmincu pri Škofji Loki.

Foto: Milan Simčič

Rezultati

Sledite nam