6. avgusta 2011

Urban Ferenčak na svojem prvem prvenstvu med mlajšimi člani zasedel 55. mesto. Zmagovalca Francozinja Bresset in Južni Tirolec Kerschbaumer. Jutri dan za Slovenijo.

Na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu na Slovaškem sta bili danes dirki mlajših članic in mlajših članov do 23 let. Edini slovenski predstavnik je bil Urban Ferenčak v popoldanski dirki ml. članov. Kolesar italijanske ekipe Torpado Surfing Shop – tokrat seveda v dresu državne reprezentance – na svojem prvem prvenstvu v članski konkurenci ni imel visokih ciljev. Odnesel je 55. mesto med 68 uvrščenimi kolesarji.

“Glede na to, da mi proga ni ustrezala, je bilo danes solidno. Malo je grenkega priokusa, ker so me izločili, ampak mislim, da bi mi morala že naslednji konec tedna proga na dirki svetovnega pokala na Češkem bolj ustrezati,” pravi Urban.

Reprezentančni selektor Robert Pintarič, tudi Ferenčakov trener: “V prvem letu med člani od Urbana več res ni bilo pričakovati. Tudi vzpon je bil zanj prehud. A malo je manjkalo, pa bi ga spustili v zadnji krog.”

Nekaj mest pred Urbanom je zadnji krog ravno ujel dve leti starejši Hrvat Filip Turk.

Slovenska ekipa na prvenstvu je zdaj z mislimi v jutrišnji dirki članic (pri članih nimamo predstavnikov). Pintarič: “Proga res ustreza tako Blaži kot Tanji in če se bosta dobro počutili, sta obe lahko uvrščeni zelo visoko. Le če bo deževalo, bo položaj povsem drugačen. Veliko bo pešačenja tako navzgor kot navzdol. Doslej so dež napovedovali prav vsak dan, pa ga še ni bilo in tudi za jutri ga.”

Dirka članic elite se jutri začne ob 11. uri, članov elite pa ob 14. uri.

Vrstni redi

ml. člani – 6 krogov, 30 km, pov. hit zmagovalca 17,6 km
1. Gerhard Kerschbaumer (Ita) 1;20:26
2. Henk Jaap Moorlag (Niz) +0:34
3. Thomas Litscher (Švi) +0:50

48. Filip Turk (Hrv) +10:36
55. Urban Ferenčak (Slo) -2 kroga

ml. članice – 5 krogov, 25 km, pop. hit zmagovalke 17,6 km/h
1. Julie Bresset (Fra) 1;18:26
2. Annie last (VB) +0:52
3. Elisabeth Sveum (Nor) +3:53

www.europemtb2011.com

Uvodna fotografija europemtb2011.com.

Sledite nam