23. junija 2012

Odličja za najboljše evropske masterje v spustu z gorskimi kolesi so razdeljena; Saša Merljak do srebra, Gorazd Stražišar do brona. Jutri je na sporedu še dirka v disciplini kros.

Stoterica hitrih spustašev se je danes borila za naslove evropskih prvakov masters, torej tekmovalcev s starostjo nad trideset let. Na štartu finalne vožnje je bilo tudi nekaj odličnih nekdanjih članskih tekmovalcev, prav tako pa tudi nekaj povratnikov, ki so v Kranjski Gori že osvajali naslove.

Najhitrejši čas dneva je postavil Avstrijec Rüdiger Jahnel v najmlajši skupini 30-34 let. Upali smo tudi na ponovitev ali izboljšanje rezultata Roka Podbevška, ki je lani osvojil bron, a je bil na koncu najboljši Slovenec v kategoriji Dušan Lepoša na sedmem mestu.

Toliko bolj so se gledalci zato veselili uspeha Saše Merljaka v kategoriji 35-39 let, saj je zaostal le za Belgijcem Laurentom Georgesom, ki je bil že lani hitrejši od vseh sotekmovalcev v kategoriji. Saša je vozil zelo hitro, a z manjšo težavo v prvem gozdnem odseku je izgubil ravno toliko časa, da je bilo zlato nedosegljivo. Uspeh v kategoriji so dopolnili še drugi Slovenci: Sebastjan Zmrzljak je bil 5., Boštjan Felc 6., Robert Kordež 9., leta 2009 že evropski prvak v tej kategoriji Andrej Šumbergar pa je bil 11.

Na oder za zmagovalce je stopil tudi Gorazd Stražišar, ki je v kategoriji 50-54 let osvojil tretjo mesto. Gorazd ima na prvenstvu dvojno vlogo, saj je hkrati direktor prvenstva in tekmovalec, a funkciji sta bili ta vikend povsem združljivi. Zmagovalec v Gorazdovi kategoriji je bil Francoz Jean Pierre Bruni.

Omeniti velja še Alastaira MacLennana iz Velike Britanije, zmagovalca kategorije 45-49 let, ki je v Kranjski Gori dirkal na vseh treh prvenstvih masters in trikrat osvojil naslov prvaka. Evropska prvakinja v združeni ženski kategoriji je postala že drugič zapored Birgit Braumann.

Jutri je na prvenstvu MTB Masters v Kranjski Gori na sporedu še dirka v krosu. Štart prve dirke bo ob 9.30, druge pa ob 12.00.

Vsi vrstni redi.

Na uvodni sliki so zmagovalci skupine od 35-39 let, v kateri je Saša Merljak osvojil srebro.

Sledite nam