3. avgusta 2015

Preizkušnja serije SloEnduro 4Fun s številčno udeležbo in napetim dirkanjem na dveh trasah.

Enduro Rogla je na prvi avgustovski dan pričakal udeležence SloEndura v Bike parku Rogla. Udeležba je bila tokrat za organizatorje, z obzirom na dopustniški termin, presenetljivo visoka, saj smo imeli na štartu rekordno (če izvzamemo Enduro 3 Camini) število tekmovalcev v SloEnduru do sedaj, kar 107 se jih zapodilo po trasah tekmovanja.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih. Organizatorji so pripravili dve različni trasi, tekmovalci pa so imeli 2 uri in 45 minut časa za vožnje na prvi trasi, ter še enkrat toliko časa za vožnje na drugi trasi. Opravili so lahko poljubno število voženj, upoštevane pa so bile le najboljše tri z vsake trase. Na vrh so tekmovalci lahko vozili na lasten pogon, ali pa si pomagali s sedežnico, kjer pa je bila zaradi velikega števila tekmovalcev ves čas gneča in marsikdo se je odločil za lasten pogon proti vrhu.

Po zmagi Mlinar in Zupanova

Po prvem delu tekmovanja je vodstvo v skupni razvrstitvi prevzel Peter Mlinar (KK Črn Trn), ki je dosegel tudi najhitrejši čas proge, a razlika pred drugouvrščenim Kristijanom Medveščkom je bila le nekaj desetink in tekma je bila popolnoma odprta. Na drugi progi se je Mlinar znašel še nekoliko bolje in svojo prednost po najboljših treh vožnjah povečal na dobrih pet sekund pred Medveščkom ter se tako veselil nove zmage. Na tretjem mestu je pristal vse hitrejši Avstrijec Gerd Skant (RideTSG). Prvo peterico sta zaključila Robert Kordež (Black Hole Enduro Team) na četrtem in Aleš Virtič (Supertrail) na petem mestu.

V ženski konkurenci se je tokrat na štartu pojavilo šest tekmovalk. Že po prvem delu tekmovanja je vodstvo prevzela Ana Zupan (Energijateam.com) pred novinko z Južne Tirolske Michelo Thaler in Tino Rejc. Na drugi progi se razvrstitev pri vrhu ni spremenila, tako da se je Zupanova veselila druge zmaga v letošnji seriji 4Fun. Thalerjeva in Rejčeva sta si razdelili preostali dve mesti na stopničkah, peterico pa sta zaključili Jasmina Ribič (MTB Trbovlje Specialized) in Fleur Jeanquartier (Velochicks.at).

V mladinski konkurenci je bil tokrat najhitrejši Matic Kvas (AAA Concept team) pred Matjažem Isteničem in Maksom Trobcem (oba Pedal Racing).

V kategoriji mlajših veteranov se je najbolje znašel Robert Kordež, ki je za zmago prehitel Iztoka Slapnika (Energijateam.com) in Janka Bačnarja (Pedal Racing), v kategoriji starejših veteranov pa je na najvišjo stopničko stopil Avstrijec Michael Strohmayer (Redneck Riders), spremljala pa sta ga Janez Golmajer (MTB Klub Kranj) na drugem in Italjan Stefano Sandrin (A.S.D. 360MTB) na tretjem mestu.

V kategoriji Hobi je zmago domov odnesel že omenjeni Kristijan Medvešček pred Avstijcema Michaelom Brulzom (Radlager Racing) in Jakobom Kreislom.

Sezona SloEndura se bo po enomesečnem odmoru nadaljevala s Kamplc Endurom na Javorniku, ki nas čaka prvi vikend septembra.

Prva deseterica v absolutni razvrstitvi Endura Rogla
1. Peter Mlinar (KK Črn trn) 14:09,50
2. Kristijan Medvešček +5,22
3. Gerd Skant (Avt, RideTSG) +37,91
4. Robert Kordež (Black Hole enduro team) +49,67
5. Aleš Virtič (Supertrail) +49,72
6. Jan Štucin (Pedal racing team) +55,90
7. Matic Kvas (AAA concept team) +1:14,34
8. Nejc Huth (Energijateam.com) +1:15,13
9. Matjaž Istenič (Pedal racing team) +1:18,20
10. Iztok Slapnik (Energijateam.com) +1:27,63

Vrstni redi z Endura Rogla na sloenduro.com 

Poročilo z več fotografijami na sloenduro.com 

Na uvodni fotografiji Ana Zupan, spodaj Peter Mlinar, oboje foto Dušan Markuš/Markušteam 

Sledite nam