8. avgusta 2011

Prva francoska ekipa zmagovalka po sedmih hitrostnih preizkušnjah četrtega pokala narodov v mtb enduru v Italiji. Posamično 26. Štrancar, 29. Medvešček in 66. Stres.

Poroča Nejc Bole

Na deževno nedeljo v italijanskem Sauze d’Oulxu se je končal 4. Enduro Trophy of Nations – pokal narodov. Na blatnih progah so tekmovalci opravili še zadnji dve etapi in popoldan dodatno še maratonski spust s skupinskim štartom Supermountain, ki pa ni štel za skupno razvrstitev, temveč je bil le še pika na i odlični organizaciji.

Po sedmih etapah je zmaga še četrtič zapored pripadla Francozom, tokrat njihovi prvi zasedbi. Zmagovalci so postali Jerome Clementz, Greg Doucende in Theo Galy. Pičlih 10 sekund je za njimi zaostala Francija 3 z Nicolasom Lauom, Nicolasom Vouillozom in Karimom Amourjem. Vouilloz je dobil prav vse etape razen ene, ko mu je počila guma. Tretja je bila Italija 1.

Slovenci so pristali na osmem mestu med trinajstimi ekipami in se tako več kot odlično zoperstavili vsem reprezentancam in posameznikom, ki imajo z dirkanjem na enduro tekmah precej več izkušenj.

Med posamezniki je zmaga ravno tako pripadla Francozu. To je bil Clementz, drugi je bil njegov rojak Lau ter tretji domačin Andrea Bruno. Primož Štrancar je končal na 26., Kristijan Medvešček na 29., Sebastjan Stres pa na 66. mestu.

Tudi Superenduro je dobil Clementz, drugi je bil Amour in tretji Britanec Alex Stock. V dobrih 15 minut dolgi dirki je bil Medvešček 14. (+2:00) in Štrancar 26. (+3:40).

V naslednjih dneh sledi še reportaža z več fotografijami in z videom.

Končni vrstni redi posameznikov
1. Jerome Clementz (Fra 1) 59:04,2
2. Nicolas Lau (Fra 3) +1:28,8
3. Andrea Bruno (Ita 1) +1:44,3

26. Primož Štrancar (Slo) +7:52,1
29. Kristijan Medvešček (Slo) +8:24,4
66. Sebastjan Stres (Slo) +15:05,3

www.superenduromtb.com

Na uvodni fotografiji od leve Medvešček, Stres in Štrancar. Foto Peter Krapež.

Sledite nam