Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
23. oktobra 2018

Druga izvedba dirke. Dva traila. Dve kategoriji. Dvajseti oktober.

Enduro Kočevje. Druga izvedba dirke. Dva traila. Dve kategoriji. Dvajseti oktober.

Jesenska megla ter svežina je pričakala najbolj zgodnje obiskovalce MTB Trail Centra Kočevje v Dolgi vasi. A s startom prvih tekmovalcev ob 11. uri se je tudi megla razkadila in sonce je čez cel dan grelo 40 kolesark/jev s tekmovalno številko na kolesu.

Organizator KD Melamin je prvo etapo sestavil iz zgornjega dela traila Squamish, prehoda na sredinski del traila Veronika, sledila pa je še nova linija (v bistvu precej star trail, le obnovili so ga in sedaj prvič pokazali). V dveh urah so tekmovalci naredili do tri vožnje na čas s pomočjo shuttla, ki je bil vključen v ceni startnine. Ni bil pa nihče prisiljen v skupinsko vožnjo s kombijem. Kdor je želel, je lahko zapeljal na uphill trail Friderik in tako sam prišel na start etap. A teh kolesarjev nisem opazil. 🙂

Zadnji dve uri pa se je vozilo drugo etapo, ki je bila sestavljena iz odsekov trailov Veronika, Kanal ter Spet doma. Višinska razlika je tudi tokrat znašala približno 300 m, a je bila etapa približno za minuto hitrejša od prve. Za veljavni rezultat dirke je znašal seštevek najhitreje odpeljane etape 1 in 2.

{loadposition inside}
Na dirki je videti in slišati vse sorte. Počena feltna, pretrgana ketna, kri, izgubljena leča, kletvice … po dirki v ciljnem prostoru pa le še nasmejane face ter zabavne situacije z dirke.


Gorana

Najhitrejše so bile Gorana Težak (Adrenalina Giant MTB Team), Andreja Erjavec (KD Melamin) in Teja Cerar.

Najhitrejši pa Blaž Vohar (Pank Kura, na uvodni fotografiji), Jošt Štrucelj (Pank Kura) ter Aleš Pucelj.

Ko se zvečeri in ohladi, pa se na leseni terasi v Trail Centru zakuri ogenj. Prijetno, tako da me je šele nedeljski dež spravil iz Kočevja proti Dolenjski.

Več fotografij na FB strani MTB trail centra Kočevje

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam