Freestyle zaposli
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
14. maja 2019

Na mokrih hitrostnih preizkušnjah na Dobrni se je minulo nedeljo pomerilo 49 tekmovalcev iz štirih držav. Naposled so bili bolj mokri od spodaj kot od zgoraj, saj je dež zmotil le štart.

Na mokrih hitrostnih preizkušnjah letošnjega Endura Krokar na Dobrni, dela serije 4Fun, se je minulo nedeljo pomerilo 49 tekmovalcev iz štirih držav. Naposled so bili bolj mokri od spodaj kot od zgoraj, saj je dež zmotil le štart.

Po štirih hitrostnih preizkušnjah s skupno višinsko razliko okoli 900 višinskih metrov je bil s skupnim časom 12 minut, 9 sekund in 32 stotink najhitrejši Nejc Huth (Energijateam.com) pred Avstrijcema Maxom Fejerjem in Tinom Huberjem (Team Dorrong). Vsak od njih je tudi zmagal v svoji starostni kategoriji – Huth v kategoriji od 25 do 29, let, Fejer pri 18-24 in Huber pri 30-34. Četrtouvrščeni Avstrijec Cri Maierhofer, še eden od Dorrongovih, pa je bil najhitrejši v kategoriji 45-49.


Blato na progi gor ali dol, vzdušje Pod kostanji je bilo kot vedno vrhunsko

Najhitrejša ženska pa je bila Yana Dobnig (Team Dorrong) na absolutno 17. mestu, torej suvereno v prvi polovici udeležencev, sledila je gorenjska Francozinja Aurelie Roussel (MTB klub Kranj) na drugem in Italijanka Eli Cos (ASD Team Grazon) na tretjem mestu.

Tekmovalci, mlajši od 17 let, so se lahko odločili za skrajšano traso. Med njimi je bil najhitrejši Rene Ciuha Mrak pred avstrijskima bratoma Paulom in Jakobom Lenzom.

{loadposition inside}

In še lepa posebnost prireditve v organizaciji Kolesarskega društva Krokar: iz štartnin so zbrali 1164 za kolesarska prijatelja Duška Supića in Gregorja Habeta! Koliko bi šele zbrali, če bi bilo lepo vreme?


Bravo Krokarji!

Vrstni redi na sloenduro.com

Naslednja preizkušnja serije 4Fun je na vrsti že ta konec tedna, prvi Bike Beer Fest Enduro v nedeljo 19. maja na istomenskem festivalu nad Ilirsko Bistrico. Več

Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam