9. avgusta 2017

YouTube kanal Twisted Trails polni zbirko tehnično dovršenih POV posnetkov domačih spustov.
Našel se je kolesar, ki ni zadovoljen s POV (point of view – z zornega kota kolesarja) posnetki domačih spustov. In je začel snemati svoje, tehnično boljše. Njegov kanal na YouTubu se imenuje Twisted trails.

Ker je zakonska situacija takšna, kot je, avtor ne želi biti imenovan, saj je med posnetimi tudi kaj ilegalnega. Zaenkrat je na kanalu devet videov. Malo parkov in uradnih poti ter kaj na pol legalnega oziroma “domačega”. Krvavec, Golovec, RobeTwist, Krim, Kofce …

“Kaj še pride v prihodnje, je totalno odvisno od prostega časa in volje, bom pa tam do zime probal pofurat karseda veliko različnih in dobrih trailov, ki se jih pri nas da najti. Še vedno gre le za hobi, zato je čas omejen in težko rečem, kaj še pride,” pravi naš N.N.


In še: “Namen je, da so posnetki kvalitetni in se traile dobro vidi. Verjetno vsi poznamo en kup videov, ki že obstajajo, ampak so komaj gledljivi.”

To dosega s kakovostno kamero (GoPro Hero 5 Black) in nastavitvami (ločljivost 4k, vklopljeno funkcijo ProTune za čim višji bitrate, kar zagotovi naravne barve in nižje kontraste, ter z najšuršim možnim kotom superview). Pa z zunanjim mikrofonom za zajemanje zvoka (mikrofon Rode, ki zvok ločeno snema na telefon) ter nenazadnje s pritrditvijo na gimbal. Takole pravi o slednjem: “Glede gimbala sem stvari spremljal že nekaj časa, na koncu pa sem se odločil za novo verzijo wearable različice od Feiyu Tech WG2. Namestim ga na Chesty od GoPro. Nočem si predstavljati, kaj bi bilo, če bi padel na tole, zato se pri furanju z gimbalom probam malo držati nazaj in biti bolj pazljiv, kolikor se to pač da.”

Na prsih pa tole

Potem pa še postprodukcija, pri kateri v programu Adobe Premiere Pro skuša obdržati nevtralne barve in kontraste.

Srečno in se gledamo! Pa čim več prijateljev za spredaj furat najdi 🙂

YouTube kanal Twisted Trails

Instagram @twisted_trails

Sledite nam