Emily Batty, bikepacking Islandija
1. avgusta 2020

Ne, najboljši kanadski kroskantrijašici še ni dovolj kolesarjenja! Nasprotno, ob pomanjkanju dirk se je odločila, da z družbo prekolesari Islandijo.

Ob pomanjkanju dirk tako svetovnega kot nacionalnega ranga se je Emily Batty (Trek Factory Racing) odločila, da se z bratom Ericom, možem in trenerjem Adamom Morko in fotografom Chrisom Burkardom poda na nepodprto bikepacking avanturo preko Islandije. Družba namerava Islandijo prekolesariti od vzhoda proti zahodu, vmes pa v enajstih dneh prekolesariti 900 kilometrov.

Emily Batty, bikepacking Islandija

In od kje ta ideja? Ko je Battyjeva pozimi nastopila na nekaj etapnih dirkah in se pripravljala na sezono svetovnega pokala v krosu, je udarila pandemija koronavirusa, nato je sledila odpoved olimpijskih iger v Tokiu in padla je ideja, da v času, ko bi morali tekmovati v Tokiu, naredijo nekaj drugačnega, nekaj za dušo.

Vsi, ki spremljate Battyjevo na instagramu @emilybatty1, ste po vsej verjetnosti opazili, da so z družbo že imeli nekaj daljših makadamkarskih izletov, ki so bili nekakšna priprava na prihajajočo bikepacking avanturo.

Naslovna fotografija Grega Stopar

Preberi še

Štiri z Emily
Rob obišče Emily

Sledite nam