4endurance sis 1
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
19. februarja 2020

Simpatična Kanadčanka, ena največjih zvezdnic gorskokolesarskega krosa, tokrat na španski etapni dirki Mediterranean Epic. In obvezen klepet z našim Bobijem.

Kanadčanka Emily Batty (Trek Factory Racing) je dobro poznana gorskim kolesarjem prav vseh kategorij. Njeni uspehi niso vprašljivi, njena pojava pa privlači množice, kjerkoli se pojavi. Prav nič drugače ni bilo tokrat v Španiji, na etapni dirki Mediterranean Epic. Vedno profesionalna in ustrežljiva je delila sebke in nasmehe vsem, ki so to želeli. Včasih gre to na račun regeneracije, a zaveda se, da je to del njene službe, pa čeprav tega ne jemlje na ta način. Njena posebnost je, da prav vsakega vpraša po imenu, pa četudi ji želi samo stisniti roko.

“Kratko in neposredno”

To je tvoja prva resna etapna dirka. Kako se ti zdi?
Precej drugače, kot sem si predstavljala. Vsakodnevni napori te precej izčrpajo in tehničen spust po treh urah zna biti zahteven, ne samo zaradi podlage. A zaenkrat mi je vseč. In nisem zmagala, zato se bom naslednje leto vrnila!

Med etapo si prepuščena sama sebi, tehnične cone pa so precej narazen. Si bila pripravljena na to?
Čeprav nisem vajena popravljanja kolesa, sem se že v mladostniških letih naučila osnovnih stvari. V naši družini je moral vsak znati poskrbeti zase. Tudi ko se je pojavil tubeless, sem to osvojila in če bi bilo potrebno, znam sama zakrpati gumo ali vstaviti zračnico. Upam samo, da bi zdržalo do tehnične cone.

Še malo o lanski sezoni. Kako se počuti športnik, ki ve, da je pripravljen in sposoben doseči dober rezultat, a ga nato dirka razočara?
Ni lahko. V glavi se začne vrteti precej stvari, ki tam nimajo mesta. Morala sem stopiti korak nazaj in premisliti stvari, da sem našla pot nazaj. To je bilo povezano tudi z osebnimi problemi, saj zaradi spremenjenega načina podpore krovne zveze moj Adam ni potoval z menoj. In osamljenost ni ravno dobro vplivala name. Ko se je povrnilo normalno stanje in je Adam spet lahko potoval z menoj, so se stvari obrnile na bolje in spet sem bila “taprava”. Tu je še nekaj neprijetnosti, toda to so glavne stvari, ki so sezono otežile nekoliko bolj, kot je bilo potrebno.

Hvala Em in veliko uspeha na Cipru. Prva dirka v paru?
Ja, zanimivo bo. S tem še nimam izkušenj.

Preberi še
Šest s Kate
Pet s Frischijem
Štiri z Rito
Štiri z Anniko
Tri v vrsto z Jano in Maksimom

In še dve domači
Šest z Rokom
Štiri s Teom

4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
Sledite nam