Trgovina Loose Cycles
5. septembra 2020

Je v Šiški spet kaj novega? Seveda! Na Celovški cesti 40b je včeraj odprla vrata trgovina Loose Cycles. Kolesarski butik na 120 kvadratih metrih je prava pozno poletna osvežitev za vse kolesarske navdušence. Kolesa po naročilu, izbrane komponente, kotiček za kolesarske popotnike in še kaj zanimivega se najde.

Nova kolesarska zgodba, ki je prvi list obrnila v petek 4. septembra 2020, je začela nastajati že aprila. Najprej iskanje lokacije, nato izbira blagovnih znamk in kar je najvažnejše: začrtati pravi koncept in strankam ponuditi več in drugače kot klasični kolesarski trgovci.

In jo imamo, zopet v Šiški, le nekaj korakov stran od tam, kjer je svoje dni domoval kolesarski butik Pici Bici in na istem mestu, kjer so snemali film Šiška De Luxe. Trgovina je na istem naslovu kot picerija v filmu in točno tam, kjer je v filmu Fedr s plinsko jeklenko “utišal” izterjevalca Saleta. Malo za šalo.

Poskrbljeno je tudi za kolesarske popotnike.

Na 120 kvadratnih metrih površine

Prijeten, svetel prostor, ki na trenutke deluje minimalistično, strankam ponuja široko paleto kolesarskih blagovnih znamk:

  • Kolesa Yeti, Revel, Bombtrack, Surly, Pelago, Pivot, Banshee, Cult BMX, Cinelli
  • Komponente Chris King, Dia-Compe, Phill Wood, White Industries, Industry Nine, Enve, Wolf Tooth, Brooks
  • Oblačila in oprema Leatt, Loose Cycles, Patagonia (mtb in outdoor)
  • Izdelki za bikepacking Apidura, Acepak, Nordisk
  • Izdelki za sladokusce Why Cycles in Rapid Cycles (oba mojstra obdelovanja titana)

Servis ni namenjen samo zgoraj naštetim znamkam, saj servisirajo vse vrste koles, tudi poganjalce, starodobnike in e-kolesa.

Moža, ki stojita za projektom Loose Cycles

Marko in Tine. Na stenah lahko opaziš nekaj zbirateljskih kosov koles, med drugim Kleina z začetka devetdesetih let in Peugeota iz leta 1983.

Marko Šajn in Tine Činč sta stara znanca slovenske kolesarske scene. Marko je bivši grafični oblikovalec pri znamki Bombtrack, je eden tistih, ki so včasih stali za blagovno znamko Pici Bici, nekdaj navdušenec nad fixiji, danes pa uživač na trejlih. Vmes še kolesarski popotnik, makadamkar in še kaj bi se našlo!

Tine je v mladinskih kategorijah vrtel pedale skupaj z nekdanjim profijem Simonom Špilakom, vihtel orodje za par kolesarskih ekip, bil serviser v nekaj kolesarskih trgovinah, drugače pa navdušen nad singlespeedom, titanom in Chrisom Kingom. Upamo si trditi, da je najbolj tetoviran kolesarski serviser v Sloveniji.

Yeti, Bombtrack, Surly, Leatt, Acepak in Nordisk so že na ogled v trgovini.

Trgovina je med ponedeljkom in petkom odprta od 10. do 18. ure, ob sobotah, nedeljah in med prazniki ne obratuje.

Internetna stran je v izdelavi in bo luč sveta ugledala konec meseca. Do takrat lahko Loose Cycles spremljaš na facebooku in instagramu: @loosecycles.

Fotografije Nina Jančič

Sledite nam