Unior - Sinter Factory Racing, Trek
14. februarja 2023

Spustaški del ekipe letos s tremi kolesarji in s kolesi ameriškega giganta.

Krog je sklenjen! Sodelovanje, ki se je začelo pred več kot desetletjem in je prineslo vrhunske rezultate, kot so zmage v svetovnem pokalu, evropski naslovi in številne stopničke, se ponovno začenja. Tokrat na višji ravni kot kdaj koli prej. Kolesarji ekipe Unior – Sinter Factory Racing bodo na poti do vrhunskih rezultatov v novoustanovljeni seriji UCI Mountain Bike World Series uporabljali najnovejšo inkarnacijo preizkušene platforme Trek Session.

Nadaljevanje skupne poti

Trek Session je “čistokrvno” tekmovalno kolo za spust, izdelano po principu Trekove zavezanosti vrhunski zmogljivosti in strasti do dirkanja, in je enako strasti in vrednotam, ki jih delijo pri ekipi Unior – Sinter Factory Racing, vključno z zagotavljanjem najboljše možne podpore kolesarjem.

Skupna pot se nadaljuje z začetkom sezone 2023, tokrat s še močnejšimi vezmi in s fokusom v razvoj bodočih zvezdnikov tega športa. Tako kot prej, ko je bila ekipa izhodišče za nastope na tekmovanjih najvišjega ranga za Reeca Wilsona, ki se je kasneje pridružil Trekovi tovarniški ekipi in osvojil naslov svetovnega prvaka.

Na DH sceno s tremi kolesarji

V svetovno serijo UCI Mountain Bike ekipa vstopa s tremi kolesarji v spustu. Barve ekipe Unior – Sinter Factory Racing bodo zastopali Francozinja Leona Pierrini, Šved Ben Zwar Kvist in Slovenec Jure Žabjek.

20-letna Leona Pierrini je dvakratna zmagovalka med mladinkami iz Maribora 2020, letos bo drugo sezono nastopala v članski konkurenci, kjer še čaka na svojo prvo uvrstitev v najhitrejšo deseterico svetovnega pokala.

Benjamin Zvar Kvist, ki je z bratom Oliverjem odraščal v Avstraliji, naposled pa sta oba začela nastopati za Švedsko, od koder prihaja njuna mama, bo sredi aprila dopolnil 24 let. Njegova najboljša članska uvrstitev v svetovnem pokalu je lansko 21. mesto z Mont Sainte Anne, na evropskem prvenstvu v Mariboru je bil osmi.

Jureta Žabjeka skoraj ni treba predstavljati, pa vendarle. Štirikratni slovenski prvak bo ob koncu sezone dopolnil 28 let. Z 19. mestom s SP v Leogangu leta 2020 in dvema desetima mestoma v svetovnem pokalu je najuspešnejši slovenski tekmovalec v spustu vseh časov.

Trojica tvori odlično mešanico izkušenj in “sveže krvi”. Vozili bodo po meri poslikana kolesa Trek Session z vzmetenjem Fox in drugimi vrhunskimi komponentami. Njihovo kolo za zabavo in vožnje po trailih pa bo popolnoma novi Trek Fuel EX. Na vseh kolesih bodo nameščene zavorne obloge Sinter, ekipni mehaniki pa bodo imeli na voljo celotno linijo kolesarskega orodja Unior. Mimogrede, Trek je tudi globalni distributer orodja Unior in zavornih oblog Sinter in to le še povečuje moč novega partnerstva.

Ekipa na družbenih omrežjih:

@uniorsinter
@leona_pierrini
@benzwar
@zabjekjure

www.uniorsinter.com

Fotografije Grega Stopar

Preberi še

Tanja Žakelj v novo sezono z novo ekipo

Sledite nam