11. maja 2011

Minuli konec tedna sta bili v češki prestolnici 5. in 6. dirka evropskega prvenstva na kolesih BMX, Jerry se je tam ogreval že teden dni prej. Izkupiček: dve drugi ter 5. in 7. mesto

Minuli konec tedna sta bili v češki prestolnici 5. in 6. dirka evropskega prvenstva v dirkanju s kolesi BMX.

Skupaj je tekmovalo 550 tekmovalcev iz 24 držav sveta, od tega 150 v kategoriji Championship in 350 tekmovalcev v kategoriji Challenge. Tekmovalcem iz evropskih držav so se pridružili še predstavniki iz Kolumbije, Venezuele, Ekvadorja, Brazilije in Južne Afrike.

Slovenijo je v kategoriji Challenge Cruiser 30-39 zastopal Tomaž Jeras (Calcit bike team-GT). In to več kot zadovoljivo. Z dobrimi vožnjami je v soboto osvojil odlično 2. mesto, v nedeljo pa je tekmovanje zaradi padca končal na 7. mestu.

“Z rezultati sem zadovoljen, nisem pa zadovoljen z vožnjami. Opažam, da me v teh dveh mesecih, kolikor še manjka do svetovnega prvenstva na Danskem, čaka še ogromno trdega dela. Veliko izgubljam na štartnih vratih, saj temu letos še nisem mogel posvetiti potrebne pozornosti. Prav tako tehnika še ni izpiljena, nujno potrebujem treninge oz. tekme, kjer bo ‘gužva’. Skratka, rezerve je še veliko, ampak jo bo treba maksimalno izkoristiti. Zato sem se v službi dogovoril za polovični delovni čas. Ves ostali čas  je namenjen treningu in sodelovanju pri projektu izgradnje nove BMX steze v Ljubljani,” pravi Jerry.

V Pragi je Jeras nastopal že teden prej na dveh dirkah Praha International Cup 2011. Tam se je bodel kar z mladci kategorije 16+ ter osvojil 2. in 5. mesto.

Jerry bo ta konec tedna kot športni maser in spremljevalec prisoten na Dirki okoli Slovenije (DOS) v ekipi legende slovenskega cestnega kolesarstva Primoža Čerina.

www.uecbmx.com
www.bmxbohnice.cz

Vse fotografije bmxr.it, Jerryja prepoznate na enih v reprezentančnem modro-zelenem, na drugih v belem dresu.

Sledite nam