30. septembra 2019

Start v Drnišu, večina dogajanja pa okoli mistične planine Promina. Odličen maraton, ki je ponudil kar štiri trase in privabil lepo število slovenskih tekmovalcev.

Kamni, ki ne odpuščajo, koncentracija je tu potrebna tako navzgor kot tudi navzdol. Juriš na Drniš, ki je Mašo in ekipo vodil okoli Drniša ob kanjonu reke Čikola, Prominska patrola, ki je vodila Stipeta in Zvoneta do najlepših delov Promine, in Harambašin bijeg, za Joko in ostale, ki ljubijo strmo, dolgo in težko traso. To je bil nedeljski maraton Krka Trophy.

Izziv je bilo osvojiti mistično Promino, ki je znašla med reko Krko in Petrovim poljem. Z najvišjim vrhom 1149 metrov nad morjem, s spektakularnimi razgledi in potmi v okolici nacionalnega parka Krka. Spust Promina je ponudil različico A, ki je namenjena vsem, ki iščejo zabavo v spustu, in B za bolj trezne, ki ne iščejo preveč ovir na poti.

Skoraj 300 tekmovalcev se je spopadlo s trasami v lepem, kolesarjem prijaznem soncu, brez prevelike vročine. Ločeni štarti so poskrbeli, da na enoslednicah in tehničnih vzponih ni bilo gneče in se je vsak lahko z njimi spopadel na svoj način.

Harambašin bijeg

Z najdaljšo, 70 kilometrov dolgo traso, ki je imela 1600 metrov višinske razlike, je najhitreje opravil Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team) in sicer v dveh urah, 53 minutah in 1 sekundi. Celo traso je prevozil v družbi drugouvrščenega Gregorja Dimica (tancacoaching-energijateam.com), razlika med njima je na cilju znašala le dve sekundi. Na tretje mesto se je uvrstil domačin Kristijan Budimir (Meridiana Kamen).

Po kategorijah so bili zmagovalci Marko Fržop (B.K. TopSport) pri veteranih, Peter Vesel med starejšimi veterani in Vita Movrin (tancacoaching-energijateam.com) pri ženskah.

Ostali najhitrejši

Na 45 kilometrov dolgi trasi so bili najhitrejši domačin Luka Bukarica (BK “Petar Svačić” Drniš), Edvard Schumet in Marko Grahli (BK Ciklus). Pri veteranih je zmagal Edvard Schumet, pri starejših veteranih Joško Fržop (BBK Orlov Krug) in pri ženskah Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić).

Na najkrajši 25-kilometrski razdalji je zmagal Gregor Hiršman (MahMTB) pred domačinom Paškom Duilom (BK-Krka), tretji je bil Antonio Hodak (BK Crna Kraljica Plitvice). Pri veteranih je bil zmagovalec Boris Prusac (BK Tempo), pri starejših veteranih pa domačin Luka Jakovljević (BBK Pakoštane). V ženski kategoriji je slavila Tanita Salkić (BK Tempo) iz Bosne.

Skoraj enduro

Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji adrenalina, ki so vozili vzpon in spust v dolžini 30 kilometrov. Z ostalimi so delili pol vzpona, nato pa s Promine po zahtevni in zaviti enduro trasi do dna in nazaj v Drniš. Združeno kategorijo te dirke je dobil Blaž Alič (MahMTB) pred Goranom Zidarićem (BK Buzet) in Markom Filipovićem (BBK Krpelj). Letos je v tej kategoriji startalo kar 23 tekmovalcev! Pri dekletih, tekmovale so tri, je zmagala Anja Lamovec (MahMTB) pred Sando Šarko (BK Opušteno), tretja pa je bila Jasmina Śarotar.

Na koncu so tekmovalci, pa naj so vozili tri ali šest ur, v cilj prišli z nasmehom in zadovoljni, da so opravili in dokončali ta izziv. Organizacija je bila odlična, saj ima organizator 4islands uigrano in predano ekipo, ki ničesar ne prepusti slučaju. Tako so še pozno v noč, le nekaj ur pred dirko, preverjali označbe na progi, da bi tekmovalni dan potekal brez težav. In tako je tudi bilo!

Vrstni redi

Fotografiji smo si sposodili na uradnem facebook profilu Krka Trophy

Preberi še
Maraton Krka Trophy: V nacionalnem parku Krka zmaga Jureta Belaka

Sledite nam