23. avgusta 2010

Nekaj dni pred rokom za izdajo razpisa za sedmo in finalno dirko v spustu Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu 2010 v Kranjski Gori odpoved dirke. Pokalnih dirk bo tako 6, finale 12. septembra na Ivarčkem.

 

 

Prvih 7 let DH Vitranc

Prvih 7 let DH Vitranc

Disciplina spust bi morala imeti letos po prvem koledarju kar osem dirk. Prvi je bil odpovedan Kamplc DH na smučišču Javornik pri Črnem Vrhu nad Idrijo, zdaj pa se je pritisk na gum “izklop” zgodil še dirki, ki bi morala 26. septembra zaključiti serijo.

Prireditelj, podjetje MTB park, ki upravlja s kranjskogorskim gorskokolesarskim parkom, je dirko prijavil kot drugo na isti lokaciji v tej sezoni. Prvo je v juliju priredil ljubljanski KD Rajd, Itak bike fest z dvojnim sporedom spusta in krosa.

Govorice o odpovedi so se širile še nekaj časa in jasno je bilo, da bomo dokončni DA ali NE izvedeli mesec pred datumom.

“Vsi v organizacijski ekipi smo letos malo pregoreli zaradi vseh dejavnosti. Poleg tega tudi finančne razmere niso lahke, julija smo dobili iz štartnin precej manj, kot smo si obetali, saj je manj nastopajočih,” je povedal Gorazd Stražišar.

Šest pokalnih dirk je seveda še vedno dovolj (lani jih je bilo pet, predlani ob izpadu ene na Hrvaškem le štiri), a malce bolj jasne odgovornosti prirediteljev v prihodnje ne bo odveč.

Pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu 2010, spust (DHI)
24.-25. 4. Avče – PS1
22.-23. 5. Maribor – PS2
12.-13. 6. Plave – PS3
26.-27. 6. Buzet (Hrv) – PS4
17.-18. 7. Kranjska Gora – PS5
11.-12. 9. Ivarčko – PS6

www.bikepark.si

Sledite nam