20. novembra 2011

V mrazu na hitri progi ob dirkališču v Stražišču druga zmaga Mezgeca, tokrat pred Kumpom in Lovšetom. Datum in kraj tretje dirke še v zraku. 51 fotografij v galeriji.

Drugo dirko serije v ciklokrosu (divje ali kakršne koli že) je v Stražišču pri Kranju tako kot prvo pred tednom dni v Tunjicah pri Kamniku dobil kolesar kranjske Save Luka Mezgec. Nekdanji gorski kolesar, ki ima tudi v minuli sezoni eno pokalno zmago v mtb krosu, je iz skupinice štirih vodilnih pobegnil štiri kroge pred koncem 12 krogov dolge dirke, ko je tudi dosegel najhitrejši krog. Do cilja si je Mezgec prikolesaril dobre pol minute prednosti.

Drugo mesto je osvojil cestni profesionalec Marko Kump (Geox-TMC), ki je bil prejšnji teden na gorskem kolesu le 13., potem pa ga je hitro prodal in si omislil pravo za ciklokros. V zadnjem krogu je ušel dvojici na gorskih kolesih – Mateju Lovšetu je pripadlo 3. mesto, Lenart Noč, ki prejšnji konec tedna še ni nastopil, pa se je moral zadovoljiti s 4.

Med kolesarkami (vse tri so bile na gorskih kolesih) je bila še enkrat prepričljivo najmočnejša Tanja Žakelj. V dirki mladincev se je član domačega kluba Sava Matej Mohorič z zmago in naskokom več kot poldrugo minuto izdatno oddolžil Roku Korošcu za prejšnji teden, prvi in drugi sta le zamenjala mesti. Tretji je bil tokrat David Per iz novomeškega Adria Mobila.

Pri amaterjih je bil Gregor Sikošek nepremagljiv, z nekaj manj kot minuto zaostanka sta mu sledila mtb veterana Gregor Miklič (prejšnji teden je odstopil s strgano verigo) in Jure Kukovič.

Dirka članov in amaterjev je bila zaradi mraza namesto ure in enega kroga dolga le 45 minut in krog.

V sivem, vlažnem in zelo hladnem vremenu so se kolesarji pomerili na posrečenem prizorišču – na in v okolici asfaltiranega kolesarskega dirkališča Kolesarskega kluba Sava. Nasip ob ovalu je bil povsem dovolj za nekaj kratkih vzponov, ki so večinoma tudi gorske kolesarje pripravili k sestopu. Svoje so prispevale tudi visoke bariere, za 5 centimetrov višje od predpisanih, tako da jih je bolj ali manj uspešno preskakoval le en junak (več kmalu v video prispevku).

Za zaključek so se zopet pomerili tudi najmlajši.

Kraj in datum tretje dirke serije žal še nista znana. Za sveže informacije špegajte v naš desni stolpec (Bliža se …) in sledite naši strani na facebooku. A slovenski ciklokros je danes storil še korak naprej in ni šment, da ne bo do naslednje dirke še kakšen slovenski trgovec prodal kakšne “tarobate špecjalke”.

Vrstni red člani elite + U23
1. Luka Mezgec (KK Sava Kranj) 50:39
2. Marko Kump (Geox-TMC) +0:35
3. Matej Lovše (Uni team) +0:40
4. Lenart Noč (Ganesha) +0:42
5. Vladimir Kerkez (KK Sava Kranj) +2:16
6. Nik Burjek (KK Sava Kranj) +2:19
7. Gašper Švab (KK Sava Kranj) +2:46
8. Nejc Bešter (KK Sava Kranj) +2:46
9. Jan Polanc (Radenska) +2:57
10. Miha Halzer (KD Hrastnik) +3:32

Vsi vrstni redi in časi krogov (PDF)

Na uvodni fotografiji vodilna četverica Lovše, Kump, Mezgec in Noč, za njimi že prvi amater Sikošek. Foto Grega Stopar.

Sledite nam