10. septembra 2018

Sončna sobota, odlično pripravljena proga in skoraj 70 tekmovalcev na startu! Še eno državno prvenstvo v disciplini race je pod streho.

Sončno vreme in odlično pripravljena proga sta v Maribor privabila skoraj 70 tekmovalk in tekmovalcev. Državno prvenstvo v dirkanju s kolesi BMX in hkrati tudi dirka odprtega tipa, ki je privabila tudi tekmovalce iz Avstrije in Madžarske, je potekalo zgledno in tekoče. Dobili smo sveže državne prvake, nekaterim pa je uspelo ubraniti tudi naslove z lanskega leta.

Majice najboljših bodo leto dni nosili:

Kategorija do vključno 8 let. Najhitrejši v vseh vožnjah in novi državni prvak je postal Jošt Ložar (KD Rajd). Drugo mesto je osvojil Žan Kogler, tretje pa Jaka Supić (oba BSX Racing Team).

Kategorija devet in deset let. Novi stari državni prvak je Miha Čeh. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Supić (oba BSK Racing Team), tretje mesto je osvojil Nik Prek (KK Črn trn), lanski prvak v kategoriji do vključno 8 let..

Kategorija 11 in 12 let. Najhitrejši BMXar kategorije je zopet Tim Rovtar (KK Črn trn), ki je ponovil lanskoletni uspeh. Na drugo mesto se je uvrstil Nik Golob (TBP Lenart), na tretj pa Gaj Palčnik (BSX Racing Team).

Kategorija 13 in 14 let. Državni prvak je po lanskoletni poškodbi in izpustitvi sezone postal Tim Bratuša (KD Rajd). Na drugo mesto se je uvrstil Kevin Klančič (KK Črn trn), tretji je bil Nejc Heric (KD Rajd).

Kategroija 15 in 16 let. Staš Lukić je novi državni prvak (lani v kategoriji do 15 let). Na drugo mesto se je uvrstil Viktor Jarc, tretje mesto pa je osvojil Tio Ošlak (vsi BSX Racing Team).

Kategorija 17+. Šef mariborskega BSXa, gonilna sila slovenskega BMXa Tilen Frank, je državni prvak v najelitnejši kategoriji. Na drugo mesto se je uvrstil Avstrijec Walter Zeidler (Arnfels Angels), tretji je bil Žan Godina. Ker pa Zeidler ni slovenski dirkač, je bil vrstni red za DP sledeč: Tilen Frank (BSX Racing Team), Žan Godina (KK Črn trn) in Jure Gorše (KD Rajd).

Kategorija Cruiser (24-palčni BMXi). Zmaga za Jerneja Gruberja, drugo mesto za Gregorja Palčnika, tretje mesto je pripadlo Kristjanu Kocmutu (vsi BSX Racing Team).

Amaterske kategorije

Amaterji 10 do 12 let in amaterji v kategoriji 13+ so zaradi premajhnega števila tekmovalcev vozili v enotni kategoriji. Prvo mesto je pripadlo povratniku po lanskoletni poškodbi Petru Cafu, drugi je bil Gal Ivančič, tretji pa Patrik Kocmut (vsi BSX Racing Team).

Amaterji sedem do devet let. Tukaj so bile stopničke odete v barve ajdovskega Črnega trna. Prvo mesto Lenart Sever, drugo mesto Tine Dovžak, tretje mesto Ožbej Golja.

Amaterji do šest let. Najhitrejši v vseh vožnjah – Max Sliško (BSX Racing Team), drugo mesto Vito Plahuta (KK Črn trn) in tretje mesto Val Stupan (BSX Racing Team).

Poročilo z dirke je na voljo tudi na lokalne-ajdovscina.si, tukaj si lahko ogledaš tudi bogato fotogalerijo Igorja Severja.

Sledite nam