7. septembra 2019

Kljub slabemu vremenu odlična proga in zgledna organizacija še enega državnega prvenstva v organizaciji BSX Racing Teama Maribor.

Kljub slabemu vremenu so pri mariborskem BSX Racing Teamu poskrbeli, da je bilo tekmovanje pripravljeno tako, kot mora biti in da je vse teklo kot namazano. Dirke dež ni pretirano motil, saj ga je bilo le za vzorec. Čeprav počasna proga je poskrbela za kar nekaj razburljivih zaključkov in preko 80, natančneje 83 tekmovalcev in tekmovalk je prikazalo dobre vožnje. Letošnje državno prvenstvo je bilo odprtega tipa, kar pomeni, da so nastopili tudi tekmovalci sosednjih držav – Madžarske in Avstrije.

Medalje kolesarske zveze so dobili:

Kategorija Cruiser (24-palčni BMXi). Dvojna zmaga za ajdovski Črn trn – Jani Volk prvo, Rok Bajc drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstil Gregor Palčnik (BSX Racing Team).

Do vključno 8 let. Trojno zmagoslavje mariboskega BSX Racing Team. Prvo mesto Anže Žvarc, drugo mesto Max Sliško, tretje mesto Tine Gostenčnik.

9 in 10 let. V najštevilčnejši kategoriji državnega prvenstva zmaga Jošta Ložarja (Rajd Ljubljana). Drugo mesto je osvojil Mak Breznik Falk (BSX Racing Team), tretje pa Nik Prek (KK Črn trn).

11 in 12 let. Gaj Palčnik je ugnal večkratnega državnega prvaka Miha Čeha (oba BSX Racing Team), tretje mesto je osvojil Val Trinle Lampič (Rajd Ljubljana).

13 in 14 let. Zmaga Matica Sitarja (Rajd Ljubljana), drugo mesto Tima Rovtarja (KK Črn trn) in tretje za Nika Goloba (TBP Lenart).

15 in 16 let. Gaj Gorza (TBP Lenart) prvo mesto, Staš Lukić (BSX Racing Team) drugo in Norbert Kato (BMX Hungary) tretje mesto.

17+. Še eno zmago več je na domači progi zabeležil Tilen Frank, ki je ugnal klubskega kolega, BMX veterana Petra Cafa (oba BSX Racing Team), tretje mesto je osvojil Jure Gorše (Rajd Ljubljana).

Amaterske kategorije

Do vključno 6 let: prvo mesto Oto Heinrih (BSX Racing Team), drugo mesto Flora Reicher (BMX Hungary), tretje mesto Enej Čebron (KK Črn trn). Samo slovenski predstavniki – Oto Heinrih, Enej Čebron in Tija Frank (BSX Racing Team).

Amaterji 7 do vključno 9 let: najštevilčnejša amaterska kategorija danes je na zmagovalni oder ponesla dva člana domačega kluba in enega iz KK Bula. Prvo mesto Tim Pečanec, drugo Rene Gabor (KK Bula) in tretje Tai Strmčnik.

Amaterji 10 +: zmaga Eve Pešak (Rajd Ljubljana), drugo mesto Maks Škorjanc (BSX Racing Team), tretje mesto Felix Weberhofer (Union BMX Baierdorf).

Morda le ena opazka na res zgledno organizacijo. Čeprav je že v samem razpisu pisalo, da dres državnega prvaka dobi le zmagovalec v kategoriji 17+, ostaja grenak priokus za ostale prvouvrščene, ki so nekoliko prikrajšani za tisti občutek obleči belo majico s slovensko zastavo na prsih. Vemo, da je medalja večna, a majica je lahko lep spomin, ki tudi traja. Kolesarska zveza Slovenije, zgolj v razmislek.

Sledite nam