8. septembra 2009

Mironovićev novi video, Krejanov memorial, 4X Schladming, BMX Veitsch, XCM Folgaria, Evolution Jam N. Gorica, druženje monociklistov Braslovče, Kolosala, kamp Alptrails, Drčevo koleno, napovednik Vagrant, Valter na Dropbike, Labinjonski maraton, Caribrodski maraton, filmčki na FB.


Prizor iz filma o Mislavu Mironoviću

Prizor iz filma o Mislavu Mironoviću

Krejanov memorial spet množično obiskan

Krejanov memorial spet množično obiskan

Dado, Walter, Tilen in Jure na razglasitvi za "open" dirko (foto Walter Ziedler ml.)

Dado, Walter, Tilen in Jure na razglasitvi za “open” dirko (foto Walter Ziedler ml.)

Lene Frühwirt (druga z leve), Lisa iz Alptrails (tretja z leve) in gostji kranjskogorskega damskega DH kampa (foto AD)

Lene Frühwirt (druga z leve), Lisa iz Alptrails (tretja z leve) in gostji kranjskogorskega damskega DH kampa (foto AD)

Mislavov novi video
Hmja, katero novičko dati na prvo mesto Tahitrih? Tokrat bo to kar novi filmček o največjem mtb fristajl mojstu z našega konca sveta, Hrvatu Mislavu Mironoviću. 6 minut in pol prizorčkov s treh lokacij: Zagreb, dirt Tržič in Mislavov mini park na Rabu. Avtor je Kanadčan Alex Lavigne za Mislavovega sponzorja Norco.
Zgodba in fotografije na strani KK Crew >>
Poglej na Vimeu >>
Poglej na YouTubu >>

IX. Krejanov memorial
Sobotnega devetega Krejanovega memoriala, krožne vožnje s štartom in ciljem na Prevaljah, se je udeležilo 230 kolesark in kolesarjev. Pri moških je bil najhitrejšiRobi Kordež (ŠD Energija Domžale), pri ženskah paAlenka Epšek.
MTB Koroška poroča z besedo, sliko in vrstnimi redi >>

4X Schladming
Luka Novak in Matej Stapič (oba Enduro Mulisha) terNeža Knez in Miha Spruk (Planet Adrenalin) so nastopili na dirki avstrijskega pokala v 4X v Schladmingu. Na novi progi, ki bo čez manj kot dva tedna gostila finale svetovnega pokala, je bil Luka najhitrejši v kvalifikacijah, na koncu pa tretji za domačinom Markusom Pekollom in SlovakomMarekom Peškom. Stapa je z dobro taktiko dobil mali finale in bil 5.
Neža je bila druga za Helene Frühwirt. Miha je bil 4. med amaterji. Že na treningu je padel mladinecBoštjan Pisanec (Ganesha team) in z bolečo ramo spokal domov, ampak naj ne bi bil poškodovan in ga bomo videli v soboto v Mariboru.
Vrstni red nekega dne tukaj >>

BMX Veitsch (Avt)
Ribn’čani in kos Rajda so bili spet na BMX dirki v Avstriji, tokrat na manjši dirki v kraju Veitsch. Med elito je v soboto zmagal Jure Gorše pred Tilnom Frankom, v nedeljo sta mesti zamenjala. Lovro Dejak je bil v soboto 3. v kategoriji 15-16, v nedeljo pa po padcu 6.Luka Kljun je bil v nedeljo 3. v “open” razredu do 13 let, Davorin Maleković pa v cruiser/mtb razredu 1. in 2. V nedeljo so imeli še “open” dirko za starejše od 14 let, zmagal je Frank pred Walterjem Ziedlerjem in Goršetom, Maleković je bil 4.
Poroča MTB klub Ribn’čan (foto, video) >>

Maraton Folgaria
Taprejšnji vikend je Emil Makan (MTB Koroška) nastopil na maratonu Folgaria megabike v Italiji, 81 km/2500 v.m. Na slikoviti trasi je bil najhitrejši Kolumbijec Hector Paez. Emil ni videl cilja, ustavila sta ga dva zaporedna defekta in nezanimanje tekmecev, da bi mu kdo posodil zračnico.
Poroča MTB Koroška >>

Evolution Jam Nova Gorica
Sobotni BMX jam v novogoriškem parku je bil cela veselica hudega furanja. Vrstni red pa takle: 1. Fabio d’Alessandro (Ita), 2. Mario Markotić (Slo), 3.Jurica Barać (Hrv), 4. Davor Jug (Slo), 5. Voranc Kumar (Slo).
Več s fotografijami na BMX forumu >>
Že to soboto bo spet pokalo na sk8&bmx kontestu v Slovenskih Konjicah, več >>

Monociklistični SUC-K
Ta konec tedna se dobijo tudi monociklisti, prireditvi v Braslovčah se reče SUC-K (1. Slovenian Unicycling Convention, K je pa pač zraven, da se bolje sliši). Kot se spodobi, se bodo pomerili v večih disciplinah.
Več >>

Kolosala?
Tako se reče prečkanju slovenskih hribov. 600 km in 16.000 višincev med 5. in 13. septembrom. Od Maribora do Pirana, seveda ne čisto naravnost. Prav zdajle to počneta Marko Škorjak in Marko Vidmar. Je**š Transalp!
Etape na strani OPD Koper >>
Tema na Tabli >>

Kamp z Lene
Ženskega DH kampa z avstrijsko tekmovalko Helene Frühwirt v kranjskogorskem parku in v organizaciji avstrijsko-slovenske agencije Alptrails so se udeležile le avstrijske “slušateljice”. V nedeljo smo jih ujeli v objektiv.

Drčevo koleno
Kdor ne pozna spustaša Mateja Drnovška in gleda filmček o operaciji njegovega kolena, bi mislil, da je zmešan. Zakaj zlomka bi dal to na net? Pa je dal, zanima ga pač filmski prikaz in dokumentacija tega rokodelskega posega. Poglej, ampak ni za vsakogar >>

Napovednik Vagrant
Vračamo se na začetek, med filme in na Hrvaško. Umaški mojster kamere in montaže Luka Urbac je dal na ogled napovednik svojega filma Vagrant. Freestyle, razno. Tudi ta zgodba je na KK Crew >>

Valter na Dropbike
Sarajevske ulične DH dirke Das ist Valter žal na mtb.si nismo uspeli pokriti reportažno, čeprav si je zaslužila. Pa si poglejte, kako so ga videli na hrvaški strani Dropbike >>

Labinjonski maraton
Imamo datum za 5. Labinjonski maraton, ki se mu reče tudi “prva dirka naslednje sezone”. Letos v nedeljo 1. novembra, dogajanje pa naj bi bilo kar tridnevno. Več sledi.

5. Caribrodski maraton, Srbija
Že tradicionalno vabimo na maraton v Dimitrovgradu v Srbiji, pa še nismo uspeli privabit nobenega Slovenca. Letos je prireditev v nedeljo 20. septembra. Vse informacije >>

Filmčki
Če si prijatelj mtb.si na Facebooku, potem smo ti v zadnjem času namignili ogled številnih filmčkov na spletu, med drugimi:
– avstralski XC reprezentant nagne steklenico piva med SP v Canberri;
– slovenski pokal v spustu Ivarčko, avtor Miha Kolar;
– “pumptrack SP” v Canberri
– SP mehanikov (Boxxer WCS) v Canberri
– praktična šala Remija Gallarda na temo (cestnega) kolesarstva
– zmaga Boruta Božiča na Vuelti
… v glavnem, precej tega, pa še fotke, prireditve …

Sledite nam