4. avgusta 2009

Mugerli in Lovše 5. in 8. na VN Loborike. Rutar v NeDelu. Pandur na kd-rajd.si. Planet šport #5. Rajd kamp Kranjska Gora. Poškodba Paradiža. DH napovedi: iXS Châtel, downtown Sarajevo, Psunj.

 

Mugerli in Lovše 5. in 8. na VN Loborike. Rutar v NeDelu. Pandur na kd-rajd.si. Planet šport #5. Rajd kamp Kranjska Gora. Poškodba Paradiža. DH napovedi: iXS Châtel, downtown Sarajevo, Psunj.

 

Če nimamo nobene asfaltne slike Lovšeta, bo pa v redu tudi tale trpeča z letošnjega DP (foto AD)

Če nimamo nobene asfaltne slike Lovšeta, bo pa v redu tudi tale trpeča z letošnjega DP (foto AD)

Takole je brez čelade videti Žiga Pandur (foto KD Rajd)

Takole je brez čelade videti Žiga Pandur (foto KD Rajd)

Gasilska z Rajd kampa v Kranjski Gori - udeleženci skupaj s "tovarišema" Rokom in Tinetom ter še dvema Rajdovima dirkačema Žanom in Žigom, pa Jaka se zadaj skriva (foto KD Rajd)

Gasilska z Rajd kampa v Kranjski Gori – udeleženci skupaj s “tovarišema” Rokom in Tinetom ter še dvema Rajdovima dirkačema Žanom in Žigom, pa Jaka se zadaj skriva (foto KD Rajd)

Tole je verjetno ena bolj dolgočasnih vaj na kampu, je pa koristna (foto KD Rajd)

Tole je verjetno ena bolj dolgočasnih vaj na kampu, je pa koristna (foto KD Rajd)

Matej “Pro Tour” in Matej “rookie” na cesti
Matej & Matej iz ekipe FBI-Uni team sta minulo nedeljo nastopila na cestni dirki, 16. VN Loborike pri Puli. Matej Mugerli, ki je na cesti kot riba v vodi, saj je bil do nedelje edini Slovenec z zmago v Pro Touru, je z drugim mestom v šprintu prve skupinice dosegel 5. mesto. Matej Lovše, ki smo ga bili donedavna tudi na cestnih treningih vajeni na gorskem kolesu, je osvojil 8. mesto med 30 uvrščenimi.
Za Lovšeta je bila to cestna premiera v kategoriji elite, le dan prej si je sposodil cestno kolo in se ga do dirke seveda ni čisto privadil. Morda je bil tudi zato raje malo dlje od glavnine in od vsega začetka dirke dejaven v ubežnih skupinah. “Kar dobro je šlo, presenečen sem bil, čeprav verjetno najboljši kolesarji, kot je naprimer Nose, niso bili motivirani, da bi dali vse od sebe. Še kdaj bi se poskusil na cesti, še zlasti če kje dobim kolo,” pravi Lovše, ki je prejšnji mesec predal naslov državnega prvaka v krosu. Na cesto pa verjetno še ne bo tako kmalu prebegnil.
Vrstni red (PDF) >>

Nejc @ NeDelo
Naj slovenski spustaš Nejc Rutar (le članski državni prvak še vedno ni) si je priboril lepo mesto v zadnjem NeDelu. Špela Robnik mu je zastavila 20 vprašanj. Med odgovori pa motokros, formula 1, Travis Pastrana, Nova Zelandija in Avstralija …

Žiga @ kd-rajd.si
Drugi spustaški udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva v Avstraliji Žiga Pandur pa je na nekaj vprašanj odgovoril za spletno stran svojega kluba KD Rajd. Hitro pogledat >>

Planet šport #5
Na spletu je na ogled peta oddaja Planet šport, ki je televiizjsko premiero doživela prejšnji teden. DP v spustu Kranjska Gora, v 4X v Ložicah in v BMX v Ribnici; pa še tretjeuvrščeni z RAAM Marko Baloh, skakanje v vodo v Dubrovniku in wakeboardanje z Robertom Pokovcem. Oglej si oddajo >>

Rajd kamp Kranjska Gora
Prejšnji teden se je štiridnevnega frirajd/DH kampa v Fun bike parku v Kranjski Gori v organizaciji KD Rajd udeležilo devet mladeničev. Vsi celi, vsi zadovoljni.
Letos ostane še termin od 25. do 28. avgusta. Več o kampih KD Rajd >>

Paradiž poškodovan
Mladi Korošci letos nimajo sreče z zgornjimi okončinami, še zlasti ne s prsti. Potem, ko je preživel padec pohorske gondole (v drugi kabini, ne v strmoglavljeni), si je v soboto Denis Paradiž pri padcu grdo izpahnil kazalec. Upa, da bo za domačo dirko na Ivarčkem 29. in 30. t.m. že nared. Padel je na stari progi, saj nova še ni bila povsem nared. “Dajzi” si je v začetku aprila že zlomil dlančno kost.
Več o slovenskem pokalu v spustu na Ivarčkem >>

DH: Châtel, Sarajevo, Psunj
Ta konec tedna spustaši še počivajo, naslednji vikend (8./9. avgust) pa se razdelijo.
Nejc Rutar, Team Everyday in Primož Ravnik bodo nastopili na tretji dirki evropske serije iXS Cup v Châtelu v Franciji.
Boštjan Volf in MTB Trbovlje/Specialized, pa verjetno še kdo, se bodo v Sarajevu potegovali za naslov “Das ist Valter“, ki ga dobi zmagovalec večinoma uličnega spusta.
Dva tedna pozneje (22./23. avgusta) pa vabi hrvaško prvenstvo v spustu na novi progi na Psunju nad Pakracem v Slavoniji (3 urice vožnje iz Ljubljane) v organizaciji BK Titan (v spustu so to tisti modro-beli na Trekih).
Vse od DH Psunj, razpis, prijave, video >>
Tema na Tabli >>

Sledite nam