dogs gravel days
11. avgusta 2021

Makadami ne le za makadamkarje – tudi za mtb, e-mtb in singlespeed – in hektoliter piva za nagrade. 28. avgusta na 85 in 45 km trasi po vedno svežem Trnovskem gozdu.

Lani so jo pri šempeterskem društvu DEŠ Fleš v sodelovanju s pivovarno Reservoir Dogs in lokalnim turističnim društvom izvedli prvič, letos se vračajo na zadnji avgustovski vikend. To je prireditev Dogs Gravel Days ali po domače Pasji dnevi. Dnevi, ko iz poletne vročine v dolini pobegnemo v bolj sveže kraje.

Prizorišče je namreč enkratno in kot ustvarjeno za poletne kolesarske avanture po nepreglednem omrežju makadamov: Lokve, ki ležijo 20 km iz Nove Gorice na nadmorski višini 960 m nad morjem in na severozahodu Trnovske planote oziroma Trnovskega gozda.

Vikend kolesarskega in drugega veselja

Na Pasjih dnevih sta kolesarjenje ter druženje od pivu in dobri hrani enako pomembna. Nekateri pač pridejo s tekmovalnimi cilji na dolgo traso z okoli 2000 višinskimi metri vzponov, drugi bolj z mislimi na to, da jih po bolj sproščenem poganjanju čez krajšo traso čaka pestra izbira piva in dobrote za pod zob.

Za tiste, ki uspejo za Pasje dni najbolj ustaviti čas, pa je to lahko vikend paket. Čaka vas prostor za “vanlife” ali šotor, lahko pa tudi soba v eni od dveh gostiln.

Startno številko lahko prevzamete že v petek zvečer, ko bo tudi sestanek za udeležence, ne le “happy hour” za pivo. Pa še kaj pripravljajo za ogrevalni večer.

S pomočjo elektrike, brez prestav ali starodobno

Pasji dnevi še zdaleč niso le za makadamkarje. Tudi z gorskim kolesom zna marsikdo uživati na makadamih, potem sta na kratki trasi tu še kategoriji za e-kolesarje in tiste brez prestav (singlespeed).

Pravkar dodajajo tudi ločeno traso za kolesarje na starodobnih cestnih kolesih. Za njih izberejo 60 km najbolj gladkih makadamov. Več o tem

To so kategorije, podeljevali pa bodo tudi nagrade za posebne dosežke (kostume, fair play, najštevilčnejšo skupino, zadnje mesto …).

Ko se naberemo v cilju, sledi še dirka King & Queen of the hill v vzponu na izpadanje po smučišču. Za vse, ki še niso imeli dovolj ali pa si res želijo tekočih nagrad.

Skupaj bo nagradni sklad obsegal natanko 1000 litrov piva Reservoir Dogs.

Takole je bilo to videti lani

Nepodprto, a s presenečenjem

Kot že omenjeno, sta trasi dve, obe neoznačeni, saj gre za nepodprto kolesarjenje s pomočjo gpx sledi. Neke vrste podpora pa vendarle bo: na obeh trasah udeležence čaka “okrepčevalnica presenečenja“.

Več informacij in prijave na:

gravel.desfles.si

mtb.si bo tam s svojim malim vozilcem z ozvočenjem. Če ga še ne poznate: @gomtbsi in go.mtb.si.

Sledite nam