Napoved XCO Vrtojba 2023
24. februarja 2023

Natančno mesec in dva dneva nas ločijo od prve velike dirke v olimpijskem krosu na domačih tleh! Primorci že z uradnim video napovednikom.

V nedeljo 26. marca se prične domača sezona tekmovanj v olimpijskem krosu in takoj z dirko razreda C1 in s pregovorno močno mednarodno konkurenco. Vse informacije o dirki, prijavah, nastanitvah, tudi listo prijavljenih najdeš na xcovrtojba.desfles.si. Koledar celotne letošnje sezone dirk v olimpijskem krosu smo že objavili v prispevku SloXcup: Znan je koledar za leto 2023.

Video sta ustvarila Bogdan Čučič in Jani Brumat.

Kako je z ostalimi prireditvami, ki naznanjajo začetek letošnje domače sezone?

April bo kar pester. Začenja se sezona pokala SloEnduro, sezono bodo odprli v Ajdovščini. Enduro Kamplc bo na sporedu 1. in 2. aprila. V aprilu se začenja tudi sezona v tekmovanju s kolesi BMX. 22. in 23. aprila bodo pri KD Rajd organizirali dirki slovenskega pokala in pokala Alpe-Adria, štela bo tudi za točke UCI. Kaj pa sezona v spustu? Koledarja slovenskega pokala še ni! Bo pa zato prva dirka v bližini otvoritvena dirka sezone evropskega pokala iXS downhill Cup. Ta bo od 14. do 16. aprila potekala na Lošinju.

Naslovna fotografija prijavim.se

Preberi še

Tanja Žakelj in Nadir Colledani zmagovalca XCO Vrtojba

Sledite nam