20. decembra 2010

Z letošnjo zimo je na slovenski trg vstopila znamka športne prehrane ZipVit Sport, katere izdelki so v večji meri namenjeni kolesarjem in triatloncem. Predstavitev prehrane v Ljubljani je seveda obiskala tudi naša ekipa.

Z letošnjo zimo je na slovenski trg vstopila znamka športne prehrane ZipVit Sport, katere izdelki so v večji meri namenjeni kolesarjem in triatloncem. Predstavitev prehrane v Ljubljani je seveda obiskala tudi naša ekipa.

ZipVit Sport je mlada znamka in do sedaj se je zagotovo bolje predstavila angleško govorečemu delu sveta, saj je znamka doma iz Velike Britanije, najbolj pa se izpostavlja s podporo ameriški ekipi Radio Shack (do letos tudi ekipi Cervélo Test Team). Na predstavitvi bi moral biti tako tudi Jani Brajkovič, ki igra v “armstrongovi” ekipi iz leta v leto vidnejšo vlogo, a svoj prihod je bil prisiljen v zadnjem trenutku odpovedati. Pa nič zato – glavna tema so bili izdelki ZipVit in te smo spoznali do zadnje podrobnosti.

V ponudbi je relativno malo število izdelkov, vsaj v primerjavi z večino proizvajalcev športne prehrane. Razlog je v zelo močni specializaciji za vzdržljivostne športe, med katerimi je kolesarstvo na prvem mestu. In ker se tudi gorski kolesarji radi mučimo z epskimi turami, maratoni in drugimi dirkami, nam pridejo geli in napitki še kako prav. Geli so zagotovo ena izmed posebnosti ponudbe, saj so precej večji od večine gelov – znanstveniki pri ZipVitu verjamejo, da je treba zaužiti veliko energije za največjo učinkovitost telesa. Če vam klasični geli niso dovolj, lahko izberete tudi takšne s kofeinom za dodaten zagon.

Posebnost so zagotovo tudi proteinske ploščice, ki imajo predvsem dober okus in so v tem pogledu zagotovo resna konkurenca vedno priljubljeni Frutabeli. Kaj točno se skriva med sestavinami, si poglejte na spletni strani, mi smo “kvalificirani” le za preizkušanje okusa.
Še en zanimiv izdelek je napitek za nočno regeneracijo (imajo tudi takšnega za takojšnje zužitje po vadbi ali dirki), ki deluje medtem, ko vi sanjate o naslednji dirki … Več o ostalih izdelkih pa si preberite na spletni strani.

Uvoznik za prehrano ZipVit Sport je Proadventure (podjetje je bolj znano pod imenom Project Adventure), distribucijo pa vrši logaški Cult. Prehrano lahko tako že dobite v Cultovih trgovinah v Logatcu in na Lavrici pri Ljubljani, prodajna mreža pa se bo preko zime še krepko širila.

www.cult.si/zipvit
www.zipvitsport.com

Sledite nam